Miskolci polgármester: A Barlangfürdőt nyitva kívánjuk tartani 2023-ban is

2022. december 18. – 19:14

Miskolci polgármester: A Barlangfürdőt nyitva kívánjuk tartani 2023-ban is
Veres pál, Miskolc polgármestere. Fotó: Vajda János/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Veres Pál polgármester FB-bejegyzésben foglalta össze, hogy mi is a helyzet a fürdővel, a legfontosabb üzenete azm, hogy jövőre is az a cél, hogy működjön a fürdő.

A Telex is foglalkozott a Miskolctapolcai Barlangfürdő nyitva tartásával. Veres Pál független, de az ellenzéki pártok által támogatott polgármester most FB-bejegyzésben foglalta össze a helyzetet.

Eszerint a miskolci városvezetés vállalta, hogy január 8-ig nyitva tartja a Barlangfürdőt. Ennek érdekében az idegenforgalomban és a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozók összefogtak, hogy biztosítsák a nyitvatartáshoz szükséges 65 millió forintot.

A háromoldalú megállapodás feltételeit azonban egyelőre csak a város teljesítette maradéktalanul.

Az ígért és várt támogatásból eddig alig több mint ötmillió forint érkezett meg. Ennek ellenére a város vezetése a városvédelmi alapból biztosította a szükséges forrásokat, így a Barlangfürdő mindenki megelégedésére nyitva van.
A Barlangfürdő teljeskörű karbantartását eddig minden évben januárban végezték, ezért az az év első hónapjában mindig is zárva volt.

De a karbantartás alatt úgynevezett szárazlábas túrákat szerveztek, ahol a látogatók bejárhatták a barlangjáratokat. Mivel az októberi bezárás alatt a karbantartás egy részét elvégezték, januárban a négy hetes karbantartási szünet lecsökkenhet két hétre, így a Barlangfürdő, a tervek szerint január utolsó hetében nyitásra kész lehet.

A miskolci városvezetés kinyilvánította, és az elmúlt hónapokban tettekkel is bizonyította, hogy a Barlangfürdőt nyitva kívánja tartani, ez a legfőbb célunk 2023-ban is.

A város és a Miskolc Holding vezetése jövő héten tárgyalja – többek között – a Miskolci Fürdő Kft. 2023. évi üzleti tervét, így felelőségteljes nyilatkozatot ezután teszünk a Barlangfürdővel kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!