Megvannak a jelöltek az Integritás Hatóság vezetői posztjaira

2022. november 3. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva

Az Integritás Hatóság elnökének Biró Ferencet, elnökhelyetteseinek pedig Holbusz Tímeát és Dabóczi Kálmánt jelöli Windisch László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, írja az MTI.

Windisch László, az ÁSZ elnöke – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Windisch László, az ÁSZ elnöke – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A számvevőszék elnöke jelezte, hogy lezárult az Integritás Hatóság elnökének és elnökhelyetteseinek kiválasztási eljárása; a hatóság igazgatósága tagjainak kiválasztásáért felelős alkalmassági bizottság az elnöki posztra öt, az elnökhelyettesi posztra tizenhárom pályázót talált alkalmasnak.

Windisch László közölte: egy, időközben visszalépő elnökjelölt kivételével az összes, alkalmasnak talált jelöltet személyesen meghallgatta és az előzetesen, az interjúk lefolytatását megelőzően nyilvánosságra hozott értékelési keretrendszerben értékelte.

Mindhárom jelölt kimagasló szakmai tudással, tapasztalattal és vezetői gyakorlattal rendelkezik. Függetlenségük és elfogulatlanságuk kapcsán aggály nem merült fel – jegyezte meg Windisch László.

Az értékelési keretrendszerben Biró Ferenc 129 pontot, Holbusz Tímea 112 pontot, Dabóczi Kálmán 102 pontot kapott. A megbízatást nem nyert pályázók közül csak azoknak a pontszámai tehetők közzé, akik ehhez írásban kifejezetten hozzájárultak. Közülük Ambrus István 94, Kovátsits Gábor 108, Matusik Tamás 95 pontot szerzett.

Novák Katalin köztársasági elnök aki a törvénynek megfelelően pénteken nevezi ki az Integritás Hatóság új vezetőit.

A korrupcióellenes Integritás Hatóság a 17-ből az egyik vállalása a magyar kormánynak az Európai Bizottság jogállamisági feltételeinek teljesítésére, hogy az ország hozzáférhessen az uniós helyreállítási alap pénzeihez. A kiválasztási folyamatról ebben a cikkünkben írtunk részletesen>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!