Bevásárolta magát a 4iG a honvédelmi miniszter érdekeltségébe

2022. október 5. – 21:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Vodafone felvásárlása után újabb nagy üzletre készül Jászai Gellért cége, a 4iG Nyrt. Adásvételi szerződést kötött a Honeycomb Hungary és Central Europe vállalatcsoport 75 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A megállapodást szerda este jelentette be a 4iG. Az MTI közleményében nem írják, de

a Honeycomb Hungary Kft. résztulajdonosa a VBPS Kft.-n keresztül Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter.

A kinevezése után azt ígérte, hogy megszünteti a miniszteri pozíciót és a céges érdekeltségeit érintő összeférhetetlenséget. Négy cégben azonban a mai napig a tulajdonos maradt, köztük van a VBPS Kft.

A Honeycomb Hungary & Central Europe vállalatcsoport 2018-ban jött létre Budapesten. Fő tevékenysége a lineáris és non-lineáris televíziós partnerek részére végzett reklám minőség-ellenőrzés, transzkódolás (sugárzási formátumba átalakítás), archiválás és a televíziós kijátszási pontok felé továbbítás.

A közlemény szerint a Honeycomb rendelkezik a Brisk szoftver és az erre épülő Brisk médiatechnológiai platform kizárólagos felhasználási jogával. Ez egy olyan online rendszer, amely automatizáltan ellenőrzi és továbbítja azokat a reklámokat, szpotokat, melyeket a különböző ügynökségek leadnak a tv-csatornáknak. A Media1 cikke szerint a TV2 Csoport, Network4/DMC, a Discovery és az MTVA is ezt a szoftvert használja, de a 444 korábbi cikke szerint az RTL Klub is Brisk platformon keresztül kapja reklámfilmeket a megrendelőktől.

Az akvizíció a versenyjogi eljárást követően 2022 végéig zárulhat – áll a 4IG Nyrt. közleményében. A 4iG a tulajdonrész vásárlásának összegét nem hozta nyilvánosságra.

A közlemény szerint az akvizíciót az akvizíciót követően a Nyugat-Balkánon megkezdődhet a rendszer értékesítése a hirdetői piac szereplői számára, szoros együttműködésben a régió kiemelt televíziós társaságaival.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!