Vonzóak az új állampapírok, le is térdelt a Webkincstár

2022. szeptember 29. – 14:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Van abban valami szomorú, hogy Magyarországon, ha valamire van érdeklődés – legyen az magyar-olasz focijegy, vagy Bónusz, esetleg Prémium állampapír –, akkor a rendszerek lehalnak. De aki venni akar, semmiről nem marad le.

Szeptember 29-re ígérte az Államadósság Kezelő Központ, hogy már elérhetőek lesznek az új vonzó, Bónusz és Prémium állampapírok. A lehetőségről itt írtunk.

Az új állampapírok alighanem sokaknak felkeltették az érdeklődését, mert olvasóink egész nap arról tájékoztattak bennünket, hogy nem jutnak be a Webkincstár rendszerébe. Volt, aki jelszót még kapott, de utána fagyott le a rendszer, más már eddig sem jutott el.

Igyekeztünk ellenőrizni a panaszokat, mi sem jártunk sikerrel.

Koradélutánra aztán megjelent a kezdőlapon egy hivatalos szöveg.

Tisztelt Ügyfeleink!

Az új, kiemelt hozamú lakossági állampapírok rendkívüli népszerűsége okán a Webkincstár és MobilKincstár rendszerekben időközönként átmeneti lassulás tapasztalható. A Magyar Államkincstár folyamatosan monitorozza a rendszerek működését és minden szükséges intézkedéseket megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek kiszolgálása zavartalan legyen.

Az esetleges kellemetlenségért elnézésüket kérjük, szíves megértésüket köszönjük!

Ismerik a susztert, aki abból él, hogy vasárnap zárva tart? Kicsit ilyenek mostanában a magyar informatikai rendszerek is.

Biztos elképesztően jól működik az MLSZ jegyértékesítési rendszere, amikor a Mezőkövesd – Paks meccsre lehet jegyet venni, de amikor a magyar-olaszra, akkor minden elérhetetlen.

A Webkincstár is általában kifogástalanul működik, de amikor sok embert érdekelne, akkor jön a zavar.

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok – tartja a mondás, de hogy egy szép rímet találjak, ezzel most túlzok.

Vagyis szeptember 29.én sokan maradtak hoppon, de azért, akiszeptember 30-án, vagy október 1-én jut csak papírohoz nem sokról marad le. A 11-13 százalékos kamat egy napos késlekedése nem túl nagy veszteség, egymillió forint megtakarítás esetén nagyjából 300 forint.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!