Meghalt Gereben András, az Equilor elnöke

2022. szeptember 2. – 19:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Gereben András, az Equilor Befektetési Zrt. elnöke. A csendes, mindig visszafogott, de nagyon képzett pénzügyi szakember több évtizede volt fontos szereplője a hazai tőkepiacnak. Egy befektetési vállalkozás életében mindig a trading, a rengeteg képernyő előtt telefonnal, örökös sietségben üzletelő brókerek villannak be, de vannak olyan vezetők is, akik inkább összetett dealeket raknak össze, strukturálnak, gondolkodnak.

Gereben András inkább ez utóbbi típus volt, mindenki ismerte, ő is mindenkit ismert, de nem ő volt a hatalmas nyereségekről szóló városi legendák hőse, inkább többéves vállalatfinanszírozási projekteket rakott össze.

Gereben András a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerezte közgazdászdiplomáját. Szakmai pályafutását 1994-ben az MHB Talentum Rt.-nél OTC értékpapír-üzletkötőként kezdte, majd 1996-ban csatlakozott az Equilor csapatához. Kezdetben értékpapír-üzletkötőként, majd értékpapír-üzletágvezetőként, később befektetési igazgatóként dolgozott a több ismert tulajdonost is felmutató csoportban, majd idővel ő és barátja, Szécsényi Bálint lettek a cég meghatározó vezetői, majd tulajdonosai is.

2005 óta volt az Equilor Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatója, 2009 óta pedig a magyar befektetési szolgáltató elnöke volt. Vezetése alatt az Equilor egy kis értékpapír-kereskedő cégből a régió meghatározó befektetési bankjává vált.

Gereben irányítása alatt az Equilor-csoport számos jelentős M&A, finanszírozási és tőkebevonási tranzakciót hajtott végre. Gereben Andrást gyászolják családtagjai, barátai, kollégái, valamint mindazok, akik ismerték.

Az Equilor Befektetési Zrt.-ről augusztus közepén írtunk, amikor Gereben és Szécsényi kisebbségi tulajdona mellett a befektetési vállalkozás a részben Tiborcz István tulajdonában álló Gránit Bank többségi tulajdonába került.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!