Sosem dolgozott még annyi magyar Ausztriában, mint most

2022. augusztus 29. – 05:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Történelmi csúcsra nőtt az Ausztriában dolgozó magyarok száma – írja a Privátbankár.hu. A legfrissebb, júliusi adatok szerint a bejelentett ausztriai magyar munkavállalók száma 114 448 fő – ez több, mint ahányan Kecskeméten laknak –, majdnem ezerrel több, mint egy hónappal korábban volt. Ennél többel (1147-tel) csak az ukrajnai állampolgárságú ausztriai munkavállalók száma nőtt a múlt hónapban.

A cikk szerint a koronavírus-válság lecsengése óta, nagyjából egy éve visszatért a kint dolgozó magyarok száma ahhoz a korábbi trendhez, hogy nyáron, sőt, már télen is új és új rekordok születnek. Nem meglepő módon továbbra is erre a két idegenforgalmi szezonra esik az újabb csúcsok kialakulásának ideje.

A magyarok ausztriai foglalkoztatottságának növekedése nem meglepő: a teljes osztrák munkaerőpiac dinamikusan növekszik, júliusban már csak 30 ezerre volt a foglalkoztatottak száma a négymilliótól. Közülük 947 ezer, vagyis nagyjából minden negyedik ausztriai munkavállaló külföldi állampolgár.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!