A Kifli alkalmazotti viszonyt kínál a katás adózásról lemondó futároknak

2022. augusztus 29. – 16:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kifli első nagyobb magyarországi futárcégként a katás adózásról lemondó futárainak kompenzáció helyett felkínálja az alkalmazotti viszonyt.

– írta hétfőn a hvg.hu. A futárok egészen mostanáig alvállalkozóként dolgoztak az online bevásárlásokra szakosodott cégnél, azonban szeptembertől ez az üzleti modell nem lesz fenntartható, mert a kiszállítók többsége katás egyéni vállalkozó volt.

Klekner Péter ügyvezető ezért bejelentette, hogy a cég alkalmazotti munkaviszonyban is felvesz dolgozókat. Az újonnan érkező futárok bruttó 30 ezer indulási bónuszt is kapnak az első hónap után. A sikeres jelentkezéshez B kategóriás jogosítvány és 1,5 éves balesetmentes vezetési tapasztalat szükséges.

A Kifli.hu jelenleg 300 futárral dolgozik, ezt a létszámot szeretnék 120-szal bővíteni – mondta el a hvg.hu érdeklődésére a cég. A nagyobb futárcégek eddig kerülték alkalmazottaik tényleges alkalmazottként való felvételét: a Foodpanda béremeléssel igyekszik kompenzálni a kata-szabályzás miatt kieső jövedelmet, a Wolt Magyarország pedig sávos kompenzációs rendszert vezet be a katázásról átálló futárok számára.

A katás adózás radikális átalakítása miatt kirobbant tüntetések egyik főszereplőinek számító futárok munkájáról és keresetéről itt olvashat részletesen, a kormány szimbolikus- és gazdaságpolitikája által egyaránt sújtott jemeni származású futár, Ádám élettörténetét pedig videóriportban dolgoztuk fel:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!