Ryanair-vezér: Vége a 10 eurós jegyek korszakának

2022. augusztus 11. – 05:59

Másolás

Vágólapra másolva

Az elszálló üzemanyagárak miatt vége a 10 eurós repülőjegyek korszakának a Ryanair vezére, Michael O'Leary szerint. O'Leary a BBC Radio 4 Today műsorában beszélt arról, hogy meglátása szerint a következő öt évben 40 euróról 50 euróra nő majd a légitársaságnál az átlagos jegyár, de ennek ellenére az emberek továbbra is sokat repülnek majd. „Kétségtelen, hogy a piac alsó szegmensében az igazán olcsó akciós jegyárak – az 1 eurós, a 0,99 eurós, sőt a 9,99 eurós viteldíjak – szerintem eltűnnek a következő években” – mondta.

A változó körülmények az emberek szokásaira is hatással lesznek. Továbbra is sokat repülünk majd, mert az emberek inkább olcsóbb járatokat keresnek majd, nem pedig az utazások számát csökkentik.

A magyar kormánnyal korábban nyilatkozatháborúba kerülő, a héten 300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapó Ryanair vezére arról is beszélt, hogy bár a légiközlekedés teszi ki a globális szén-dioxid-kibocsátás 2,4%-át, szerinte a közúti közlekedés megreformálásával többet lehetne nyerni. Bár az ő cége is gazdaságosabb repülők felé fordul, az autók és kamionok elektromossá tétele fontosabb lépés lenne a Föld jövője szempontjából.

O'Leary elmondása szerint a Ryainair jobban kezelte a járvány után ismét fellendülő kereslet miatti helyzetet, „részben a szerencsének, részben a bátorságuknak” köszönhetően, hiszen ők már tavaly novemberben, az omikron variáns terjedésének csúcsán megkezdték a stáb feltöltésére a toborzást. Emiatt 2022 első felében a Ryanair csak a járatai 0,3%-át volt kénytelen törölni, szemben például a British Airways 3,5%-os mutatójával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!