Nem egyértelmű a tájékoztató, többen pórul jártak a Mol új tankolási rendjével

2022. augusztus 5. – 16:41

frissítve

Nem egyértelmű a tájékoztató, többen pórul jártak a Mol új tankolási rendjével
Tájékoztató egy Mol-kúton – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Cikkünk a Mol reakciójával frissült 20:18-kor.

A Mol szombat óta érvényes tankolási szabályaira panaszkodott a 24.hu több olvasója. Mint ahogyan az a borítóképünkön is látható, „napi egyszer 50 liter” az ársapkás limit, és a forgalmi engedély vonalkódját is beszkennelik.

Valaki például reggel tíz litert tankolt, és este is kellett tankolnia ugyanennyit. Mindkét alkalommal lecsippantották a forgalmiját a Mol-kútnál, másodjára azonban már nem tankolhatott 480 forintért. Közölték vele, a vonalkód beolvasásakor jelzett a rendszer, hogy aznapra már nem jogosult hatósági áras üzemanyagra.

A tájékoztatóból kimaradt, hogy egy forgalmival egy adott napon csak egyszer lehet olcsón tankolni, és hogy ez akkor is áll, ha nem merítette ki az autós az ötven literes limitet.

Az olajipari vállalat a Hvg.hu-nak azt írta, hogy „a Mol napi egy tranzakció keretében, legfeljebb 50 liter üzemanyag tankolását teszi lehetővé vásárlói részére kisnyomású kútoszlopain”.

A vállalat a robogósok panaszaira is reagált, akik szerint mivel járműveiknek nincs forgalmija, nem tudnak hatósági áron tankolni. „Robogó esetén hatósági árat alkalmazunk” – írták.

Múlt szombaton tizenkét óra előtt nem sokkal jelentették be, hogy aznap déltől csak a magánszemélyek által üzemben tartott autók tankolhatnak a 480 forintos hatósági áron. A döntés sokak szerint az utolsó pillanatban született, Hernádi Zsolt Mol-vezér már korábban megkongatta a vészharangokat, és ez a megoldás is csak a stratégiai kőolajtartalékok egy részének felszabadításával valósítható meg. Az viszont továbbra sem biztos, hogy ez a korlátozás elégséges lesz, van, aki szerint ezzel együtt is még augusztusban elfogyhat a dízel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!