Hollik István szerint küzdeni kell azért, hogy október 1. után is maradjon a 480 forintos üzemanyag

2022. július 31. – 08:17

Másolás

Vágólapra másolva

A Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában magyarázta el Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy miért fontos a benzinárstop, és azt, hogy egy baloldali kormánnyal még rosszabb lenne a helyzet.

A szombati, rendkívüli kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy a hazai finomítói kapacitás átmeneti csökkenése, a háború és az Oroszországra kivetett európai szankciók miatt szűkösség állt elő kőolajból, üzemanyagból.

A kormány ezért megfogadta Hernádi Zsolt Mol-elnök javaslatát, és egyrészt felszabadítja a stratégiai kőolaj- és üzemanyagkészlet körülbelül negyedét, másrészt szűkíti azok körét, akik a 480-as literenkénti ársapkával tankolhatnak. A kedvezményezett körben csak a magánszemélyek által üzemben tartott járművek és a taxik maradnak, a céges járművek már szombat déltől csak piaci áron tankolhatnak. A rendelet részleteit már szombaton, a kormányinfó után közzétették>>>

Hollik István az MTI szerint azt mondta, hogy az orosz-ukrán háborúra Európa kemény szankciós rendszerrel reagált, de mára világossá vált, hogy a szankciós fegyver fordítva sült el. „Nem annak ártott, akit szankcionálni akartak, tehát Oroszországnak, hanem annak, aki szankcionálni akart, tehát Európának” – tette hozzá.

Szerinte Európa rendkívül nehéz helyzetben van, és egyértelműen látszik, hogy nem igazak azok a brüsszeli ígéretek, amelyek szerint a szankció nem fogja érinteni az európai lakosokat, illetve az Európában működő vállalkozásokat.

„A baloldal az élelmiszerár- és a benzinárstopot a mai napig támadja, ha ők kormányoznának, ezek a segítségek nem állnának a magyar családok rendelkezésére, ahogy a rezsicsökkentés sem” – mondta.

Az üzemanyagárstop október elsejéig áll fenn, ezen a kormány nem változtatott.

„Ha szükséges, és a magyar gazdaság lehetővé teszi, akkor küzdeni kell azért, hogy ez az eszköz október elseje után is rendelkezésre álljon”

– mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!