Nevet vált az Aegon biztosító, szeptembertől Alfa néven lesznek jelen a magyar piacon

2022. június 15. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

Nevet vált az Aegon biztosító és a nyugdíjpénztár, és szeptembertől Alfa néven folytatják a magyarországi tevekénységüket – írja a vállalat közleménye.

A holland Aegon N.V. életbiztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelő társaság 2020-ban döntött úgy, hogy egyes kelet- és közép európai érdekeltségei eladja az osztrák székhelyű VIG csoportnak, amely az Union Biztosító révén ismert szereplő a magyar piacon. Az ügyletről itt írtunk bővebben.

Az új tulajdonos multibrand stratégiát követi, azaz a két érdekeltsége külön üzleti szereplőként folytatja munkáját, így az Union Biztosító mellett az Aegon új, Alfa néven, megújult márka- és arculati elemek alatt viszik tovább az itteni üzleti tevékenységet.

A magyar Aegon vállalatok akvizíciója 2022. március 23-án zárult le sikeresen. Az új tulajdonosokkal kötött megállapodás alapján a társaságok 2022 szeptemberétől Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., Alfa VIG Pénztárszolgáltató Zrt. néven lesznek jelen a magyar piacon. Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. név alatt folytatja tevékenységét.

Az Aegon magyarországi vállalatai piacfelmérés alapján választották ki az új márkanevet. A biztosító és a nyugdíjpénztár szeptembertől veszi fel az Alfa nevet, addig Aegon néven működik. A névváltással kapcsolatban a társaság közel másfél millió ügyfelének semmilyen teendője nincs. Szerződéseik azonos feltételekkel továbbra is érvényesek, biztosítási védelmük változatlan, kárbejelentéseiket és egyéb, biztosításaikkal kapcsolatos ügyeiket a megszokott módon és csatornákon intézhetik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!