Nem veszíti el a családi adó-visszatérítést, aki most elfelejtette igényelni

2022. május 24. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az szja-bevallásokat május 20-ig lehetett benyújtani, addig 75 milliárd forint családi adó-visszatérítést igényeltek vissza – közölte Tállai András. Az adó-visszatérítéshez való jog az szja-bevallás benyújtási határidejének elmulasztása esetén sem vész el, az adóból visszajáró összeg minden, 2021-ben családi kedvezményre legalább egy napig jogosult gyermekes szülőnek jár – mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. Aki jogosult a visszatérítésre, de a bevallásában nem jelezte, bevallása önellenőrzését követően hozzájuthat a gyermekére tekintettel visszajáró adó összegéhez – mondta.

Eddig több mint 300 ezer olyan gyermeket nevelő szülő nyújtotta be bevallását, akinek jár a családi adó-visszatérítés, ez a szám még tovább nőhet, hiszen egészen 2027. december 31-ig még be lehet nyújtani az adó-visszatérítés kiutalása érdekében az önellenőrzést – mondta.

Orbán Viktor tavaly júniusban ígért be jelentős adókedvezményt a gyereket nevelőknek: akkor azt mondta, a kisgyerekes szülők visszakaphatják azt az átlagjövedelem alatti szja-t, amit 2021-ben befizettek. Később kiderült, hogy a várandósoknak, az ekhósoknak (az ekho kétharmada) és katásoknak (a tételes adó negyede) is jár az adókedvezmény, a részletekről pedig még itt és itt is írtunk. Arról pedig, hogy kik járnak vele a legjobban, itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!