Egymilliárd forinttal tartozik a beszállítóknak a gödi Samsung-építkezés egyik alvállalkozója

2022. május 18. – 06:58

Másolás

Vágólapra másolva

A talajvízszennyezés után újabb, komolyabb probléma merült fel a gödi Samsung-gyár építése közben – a 24.hu cikke szerint egy alvállalkozó 3 millió euróval, vagyis több mint egymilliárd forinttal tartozik a beszállítóinak, és egy ajánlat szerint a tartozás felét hajlandó csak kifizetni.

Az érintett cég a Hallimprecision Hungary Kft., amely a koreai Hallimprecision Co. Ltd leányvállalata. A magyar céget az osztrák–magyar határ menti Undra jegyezték be, egy székhelyszolgáltató intézi az ügyeit, de például a fizetési felszólításokat állítólag már át sem vették.

A lap megkérdezte a kivitelező Samsung Engineering Magyarország Építőipari Kft.-t, hogy mit tudnak az alvállalkozó tartozásáról, ám a cég ügyvezetője, Youngil Song annyival hárította el a dolgot, hogy ők minden alvállalkozót időben és rendben kifizettek, tehát nem miattuk halmozott fel komolyabb tartozást a Hallimprecision. Az ügyvezető azt is hozzátette, hogy nem tudnak érdemi megoldást javasolni, mert a Hallimprecision beszállítói nem az ő szerződéses partnereik.

A lapnak nyilatkozó, pénzüket váró beszállítók ugyanakkor azt állítják, egy, magát a Samsung Engineering vezető munkatársának nevező fél tárgyalt velük, méghozzá arról, hogy vagy megelégszenek azzal, hogy csak a tartozás felét kapják meg, vagy felszámolás vár az adós cégre, ez esetben pedig lehet, hogy semmit nem kapnak. Csavar a történetben, hogy erről írásos nyom sincs, így a beszállítók azt sem tudják biztosan megmondani, kitől is kapták ezt az ajánlatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!