Beszáll a hadiiparba a 4iG, a Rheinmetall-lal alapítanak közös céget

2022. május 16. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Beszáll a hadiiparba a 4iG Nyrt., a kormány kedvenc infokommunikációs beszállítója. A német Rheinmetall-lal és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-vel közös védelmi ipari leányvállalatot alapítanak – jelentette be hétfőn a 4iG.

A cég közleménye szerint a felek megállapodtak arról, hogy a Rheinmetall – a Rheinmetall Electronics Gmbh-n keresztül – lesz a közös leányvállalat többségi tulajdonosa, a részvények 51 százalékát ők fogják birtokolni. A 4iG-nek 39 százalékos, míg a HM EI Zrt.-nek 10 százalékos lesz a részvénycsomagja.

„A leányvállalat várhatóan 2022 második felében kezdheti meg működését, és digitális harci-, valamint szárazföldi, illetve légi szimulációs rendszerek, illetve a C4ISTAR képességen alapuló felszerelések fejlesztésére, illetve értékesítésére jön létre. A vállalat egyesíti a három alapító cég tudását, amelynek köszönhetően nemzetközi szinten kimagasló minőségű katonai felszereléseket állít majd elő” – áll a közleményben.

A tervek szerint a Rheinmetall technológiai szolgáltatóként működik majd közre az alkatrészek, termékek, katonai képességek és know-howk területén. A HM EI Zrt. szaktudása kiterjed a védelmi informatikai és infrastrukturális szolgáltatásokra, a taktikai harci menedzsmentre és rendszerintegrációra. A 4iG informatikai és telekommunikációs hátterével, kibervédelmi- és fejlesztési kompetenciájával támogatja majd a közös vállalat munkáját, és biztosítja a megfelelő szoftverfejlesztési környezetet – írják.

Az alapítók célja, hogy a közös leányvállalat részt vegyen a Magyar Honvédség digitalizációjában, és hogy digitális eszközöket fejlesszenek és forgalmazzanak a kelet-közép-európai NATO-tagállamok számára.

A német Rheinmetall AG az év elején részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,12 százalékos tulajdonrészt szerzett a 4iG Nyrt.-ben, amellyel a magyar informatikai és távközlési cégcsoport legnagyobb nemzetközi befektetője lett. A két cég összefonódásáról ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!