Rábólintott Elon Musk 44 milliárd dolláros ajánlatára a Twitter

2022. április 25. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Twitter igazgatótanácsa elfogadta Elon Musk 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát, írja a BBC. A 44 milliárd dolláros összeg átszámolva csaknem 15 ezer milliárd forintnak felel meg, ami a magyar államháztartás 2022-es kiadási főösszegének közel fele.

Hetek óta köztudott volt, hogy Musk meg akarja venni a vállalatot. Március 25-én kitett egy szavazást a Twitterre, amiben azt kérdezte a követőitől, hogy szerintük a platform szigorúan tartja-e magát a szólásszabadság biztosításához, amely nélkülözhetetlen egy működő demokráciában.

Miután kiderült, hogy a követői túlnyomó többsége szerint a Twitter nem biztosítja a szólásszabadságot, Musk filozofálgatott azon, hogy a platform alapjaiban ássa alá a demokráciát, és elgondolkozott rajta, hogy mit kellene tenni. Április 4-én aztán kiderült, hogy tényleg komolyan gondolta a fontos következményeket, a milliárdos ugyanis ekkor jelentette be, hogy megvette a Twitter részvényeinek 9,1 százalékát.

Musk aztán nem is tétlenkedett sokáig, másnap újabb szavazással jelentkezett Twitteren, melyben ezúttal azt kérdezte, hogy szeretnék-e a követői, hogy lehessen módosítani a már publikált posztok szövegét a platformon. Kiderült: igen, szeretnék, de hogy még izgalmasabb legyen az egész, a Twitter még aznap bejelentette, hogy nem Elon Musk miatt, de már jóval a szavazás előtt is dolgoztak a funkción.

Musk szerint a Twitterben hihetetlen lehetőségek rejlenek, melyeket ő szabadjára tudna engedni. Szerinte csökkenteni kéne a moderációt, nyílt forráskódú algoritmust kéne használni, és lehetővé kellene tenni a tweetek módosíthatóságát. Arról, hogy Musk miért vette meg a Twittert, itt írtunk bővebben. A világ leggazdagabb emberének becslések szerint 219 milliárd dolláros vagyona van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!