Elon Musk a világ leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc a 2324.

2022. április 6. – 11:16

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk a világ leggazdagabb embere, a maga 219 milliárd dolláros vagyonával. A Tesla alapítója ezzel megelőzte az Amazon alapítóját és korábbi vezérigazgatóját, Jeff Bezost a Forbes világ leggazdagabb embereinek listáján. Musk vagyonában még nincs benne a nemrégiben megszerzett, 9,2 százalékos Twitter-részesedése.

Bezos így a második helyre csúszott, a nettó 171 milliárd dolláros vagyonával. A világ öt leggazdagabb embere közé tartozik még a francia Bernard Arnault (158 milliárd dollár), az amerikai Bill Gates (129 milliárd dollár) és Warren Buffett (118 milliárd dollár).

A Forbes listájára két magyar dollármilliárdos is felkerült. Egyikük a leggazdagabb magyar, Csányi Sándor, aki 1,3 milliárd dolláros (mostani árfolyamon körülbelül 452 milliárd forintos) vagyonával a világ 2190. leggazdagabb emberének számít. Az OTP-vezérigazgatójának vagyona tavalyhoz képest egyébként 100 millió dollárral nőtt.

A második leggazdagabb magyar pedig a nemzet gázszerelője, Orbán Viktor jó barátja, Mészáros Lőrinc, akinek vagyona 1,2 milliárd dollár (mostani árfolyamon körülbelül 417 milliárd forint), és ezzel a világranglistán a 2324. helyen futott be. Még úgy is, hogy vagyona tavalyhoz képest 300 millió dollárral csökkent, így a leggazdagabbak listáján lejjebb csúszott 289 helyet, írja a Blikk. Érdekesség, hogy tavaly év végén még Mészáros volt a leggazdagabb magyar, Csányi pedig a második.

A Forbes adatai szerint a listán szereplő dollármilliárdosok teljes nettó vagyona 12,7 ezermilliárd dollár. A listáról lekerült 34 orosz állampolgár, akiket az orosz-ukrán háború miatt érzékenyen érintettek a szankciók, mellettük 84 kínai ember is lekerült róla.

A 2668 milliárdosból 327 volt nő, a Forbes szerint tavaly 328-an voltak. A leggazdagabb nő a L'Oréaltól Francoise Bettencourt volt, akinek a vagyona 74,8 milliárd dollár. A Forbes számításai szerint a legtöbb női milliárdos az Egyesült Államokban van, számuk 90, Kínában 63, Németországban pedig 35. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!