Egyedüli egyetemes energiaszolgáltató lett az MVM Csoport

2022. április 14. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalosan is az MVM Csoport vált az egyedül egyetemes energiaszolgáltatóvá a hazai piacon. Ők látják el a magyarországi földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásban érintett, elsősorban lakossági ügyfélkört – írja a vállalat közleménye.

Az MVM február 23-án kötött megállapodást az E.ON Áramszolgáltató Kft. megvásárlásáról. Az E.ON Áramszolgáltató Kft. a tranzakció lezárása után is a megszokott névvel és arculattal működik tovább, a társaság ügyfelei változatlan módon kapják a számláikat, ügyeiket az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon intézhetik.

Így az érintett ügyfeleknek jelenleg semmilyen teendőjük nincs, egyetemes energiaszolgáltatójuk az – immár az MVM Csoport részeként működő – E.ON Áramszolgáltató Kft. marad, a folyamatos villamosenergia-ellátás továbbra is zavartalanul biztosított.

A közlemény szerint az E.ON Áramszolgáltató Kft. értékesítése nem érinti az E.ON Hungária Csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket, számukra a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamosenergia-szolgáltatást.

Az MVM Csoport az E.ON Hungária 25 százalékos tulajdonosa. A jelen megállapodás támogatja a két vállalatcsoport hosszú távú stratégiáját, és hozzájárul portfólióik optimalizálásához – olvasható az MVM és az E.ON közös közleményében.

A kormány április elején nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította az E.ON Áramszolgáltató Kft. MVM általi felvásárlását. Az állami tulajdonú MVM már közel 10 millió lakossági és üzleti ügyfélnek szolgáltat energiát országszerte és a határokon túl.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!