Nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította a kormány az E.On Áramszolgáltató Kft. MVM általi felvásárlását

2022. április 7. – 23:00

Másolás

Vágólapra másolva

Az MVM Energetika Zrt. felvásárolja az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t. A csütörtök esti Magyar Közlönyben kijött kormányrendelet szerint a kormány nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak nyilvánította a tranzakciót, amit így már nem vizsgált a versenyhivatal.

A jogszabály értelmében azok az összefonódások minősíthetők nemzetstratégiai jelentőségűnek, amelyekhez közérdek fűződik (pl. a munkahelyek megőrzése vagy az ellátás biztonsága).

Az MVM Zrt. és az E.ON Hungária Zrt. 2022. február 23-án írt alá megállapodást arról, hogy az MVM Zrt. megvásárolja az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, ezzel az MVM Csoport válik a hazai egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatásra jogosult felhasználók kereskedő partnerévé.

A tranzakció a Dunántúlon, illetve a Tiszántúlon csaknem 2,5 millió ügyfelet érint, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az E.ON Áramszolgáltató Kft.-től. Az értékesítés nem érinti az E.ON Hungária Csoporttal versenypiaci szerződésben álló ügyfeleket, számukra a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamosenergia-szolgáltatást.

Az állami tulajdonú MVM már közel 10 millió lakossági és üzleti ügyfélnek szolgáltat energiát országszerte és a határokon túl.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!