Mészáros Lőrinc emberei cégfelszámolókként is segíthetik a NER gyarapodását

2022. április 13. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Több olyan ügyvéd is tarolt a legutóbbi cégfelszámolói pályázaton, akik korábban egy ügyvédi irodában dolgoztak és a felszámolásokat állami oldalról koordináló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-nél is tevékenykednek – írta a Hvg.hu.

A lap több nevet is felsorol: Koller Mihály Dávid, és Szilágyi István 2018-ban hagyták ott a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t, aztán 2020-ban két közös céget is létrehoztak, mindkettő nyert is a pályázaton.

Hasonlóan ahhoz a Nagy Lászlóhoz, aki tagja annak a Bizalom Vagyonkezelőnek, amely Mészáros Lőrinc pénzét kezeli.

A cikk szerint Nagy közbenjárásával „több fontos vagyonelem is a felcsúti milliárdos fennhatósága alá került, méghozzá áron alul, például az egerszalóki Saliris Hotel.”

„Nagy egy személyben a köz érdekében eljárni köteles felszámoló és egy sorozatosan az állam kárára gazdagodó oligarcha bizalmi vagyonkezelője, ami – bár a szabályok megengedik – nem tűnik túl etikusnak.”

A cikk megjegyzi, hogy nem csak Mészáros ápol közeli viszonyt „a csődbe ment cégek vagyontárgyait áruba bocsátókkal”, hanem Jellinek Dániel is, akinek a fentebb említett Kollerrel van kapcsolata. Az ingatlanbefektetésben is utazó Jellinekhez tartozott korábban a Diófa Alapkezelő, amelyet márciusban megvett érdekeltségétől a kormányfő veje, Tiborcz István.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!