A Mészáros-féle gigabanknál nyitott számlát a Roszatom

2022. március 31. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Roszatom magyarországi leánycége, a Rosatom Central Europe Kft. március 21-én a Mészáros Lőrinc résztulajdonában lévő MKB Bank Nyrt.-ben nyitott számlát – írja a 444.hu az elérhető cégadatok alapján.

A Roszatom regionális központja 2020 elején költözött Budapestre, a Sberbank lett a számlavezetője, majd a bank március 1-i megszűntét követően a cég választása a Mészáros-féle MKB-ra esett. A Budapest Bank és MKB Bank 2022. március 31-én egyesül, ez fontos dátum az évek óta tervezett óriásbank életében, a Takarék Csoport 2023 második negyedévének végéig csatlakozik majd hozzájuk. Az átállás 1,3 millió ügyfelet érint.

Az április 2-3-i hétvégén két bank elektronikus csatornái – internetbank, mobilapplikáció, üzleti terminál – nem lesznek elérhetőek, a bankkártyák viszont működni fognak, tehát vásárolni és készpénzt felvenni is lehet majd velük. Szintén az egyesüléssel járó átálláshoz kötődik, hogy április 4-ére, hétfőre minden korábbi Budapest Bank, valamint az eddigi MKB Bank bankfiókok országosan zárva lesznek.

A Roszatom által most kiválasztott MKB a szélsőjobboldali Marine Le Pen kampányát finanszírozta 10 millió eurós hitellel, ami súlyos kockázatot jelent Magyarországnak, és aligha piaci tranzakció volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!