MKB: Vaszily Miklós, Járai Zsigmond és egy volt nagykövet kerülhet be az fb-be

2022. március 23. – 13:45

MKB: Vaszily Miklós, Járai Zsigmond és egy volt nagykövet kerülhet be az fb-be
Vaszily Miklós üzletember: a média után a bankrendszerben is megtalálják a feladatok – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas bulival hangolódott a Bankholding a nagy integrációs folyamatra, sztárvendég: a Halott Pénz.

Az MKB Bank Nyrt. 2022. március 31-én rendkívüli közgyűlést tart. A tulajdonosi fórumon sok személyi változásról is szavazhatnak a részvényesek. A Budapesti Értéktőzsdén megjelent közgyűlési előterjesztések alapján a Bankholding például a felügyelőbizottságba javasolja

Az igazgatóságban pedig több jelenlegi MKB-s vezető, így Vinnai Balázs, Szabó László és Egerszegi Ádám is helyet kaphat, ugyanakkor kikerül Ginzer Ildikó, aki pedig komoly vezető, mert kockázatkezelési vezetőként 2019. február óta az MKB Bank általános és üzleti vezérigazgató-helyettese volt.

Természetesen arról nem szólnak a dokumentumok, hogy az ő visszahívásának van-e köze ahhoz a botrányhoz, amely során kiderült, hogy a magyar MKB Bank mintegy 4 milliárd forintos hitellel segítette a francia Marine Le Pen szélsőjobboldali elnökjelölt kampányát, de ez az európai szintű botrány azért aligha segítette a pozícióját.

Frissítés: Cikkünk ezen pontjához annyi visszajelzés érkezett, hogy Ginzer Ildikó ebben az ügyben nem foglalkozott kockázatkezeléssel, a távozása sem hozható összefüggésbe ezzel az üggyel, továbbra is a bank vezetésében marad, nem rendült meg a bizalom az irányában.

A bankcsoport közben lassan ráfordul a nagy integrációs feladatra, amelynek során előbb a Budapest Bank olvad az MKB-ba, majd a Takarékbank is csatlakozik a csapathoz.

Azt hallottuk, hogy a megfeszített munkára az egyesülő bankok munkatársai egy hatalmas bulival készültek, amit március 11-én tartottak a Hungexpo területén. Igaz, mint forrásaink elmesélték, bár a sok fellépő, a remek vacsora és az autósorsolás alapesetben remek program lenne, de egy banki integráció során sokan érzik veszélyben az állásukat, ilyenkor nincs akkora kedv az önfeledt csápolásra.

Az pedig már inkább csak újságírói gonoszkodás, hogy az eseményen 9.15-kor fellépő Halott Pénz vajon mennyire jó előadó-választás egy bank esetében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!