Tiborcz István szintet ugrott – már a százmilliárdosok ligájában játszik

2022. március 29. – 16:15

Tiborcz István szintet ugrott – már a százmilliárdosok ligájában játszik
Orbán Ráhel és Tiborcz István 2013-as házasságkötésükkor – Fotó: Burger Barna/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István a százmilliárdosok ligájába igazolt az utóbbi években – írta a Válasz Online. Ezt alátámasztandó a lap összeszedte, milyen üzleti érdekeltségei vannak Orbán Ráhel férjének, és feltárta, hogy a magánérdekeltségei mostanra 77 milliárdra rúgó adósságállományt görgetnek.

Ezenkívül a hozzá köthető cégek is több tízmilliárdos kölcsönökkel rendelkeznek az elérhető adatok alapján. 132 milliárd forintnyi hitelhez kapcsolódik, ezeknek háromnegyedét a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett bankholding biztosítja, a fennmaradókat a Gránit Bank és a Magyar Fejlesztési Bank.

Tiborcz terjeszkedését szemlélteti, hogy

  • a Gránit Bankban 43 százalékos tulajdonrészt szerzett, a bank már korábban is a NER-elit finanszírozási központja volt.
  • A Diófa Alapkezelőben 360 milliárd forint nyugszik. Ebben az alapban van például az Alkotás Point irodaház, de a Zone nevű bevásárlóparkok is. Ennek hátteréről ebben a cikkben írtunk részletesebben.
  • BDPST Group – aminek friss tagjai a mátraházi szálloda és két ausztriai síhotel, a korábbi, patinás tag a Dorottya utcai szálloda.
  • Az üzletemberhez nagyon közeli cégekben naperőművek, hulladékgazdálkodók vannak.

Tiborcz az Elios nevű cégnél kóstolt bele az üzleti életbe, ezt a céget azóta felszámolták, tevékenységét az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) vizsgálta. A jelentés februárban került nyilvánosságra. Tiborcz István édesapja mostanában egy utat szerzett meg, ami a családi birtokra vezet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!