Rtl.hu: Az Orbán Ráhel esküvőjének helyszínt adó családi birtokra vezető utat is megvette Tiborcz István apja

2022. március 29. – 11:43

Másolás

Vágólapra másolva

Tiborcz Sándor István, a miniszterelnök vejének apja megvásárolta az államtól azt az utat, amely az Orbán Ráhel esküvőjének is helyszínt adó családi birtokra vezet – írja az rtl.hu egy általa megismert szerződésre hivatkozva. A hírportál szerint az adásvétellel szinte teljesen elzárták a külvilágtól a Tükröspusztaként is ismert területet. Azt írják, hogy „Magánterület, behajtás csak engedéllyel” – figyelmeztetés és egy több méter magas kapu fogadja azokat, akik a Csabdi határában lévő útról megpróbálnak lekanyarodni a Tiborcz család tulajdonában lévő birtokra.

A türköspusztai birtok bejárata Fotó: rtl.hu
A türköspusztai birtok bejárata Fotó: rtl.hu

Az rtl.hu szerint az oda vezető, nagyjából 2 kilométer hosszú (a földhivatali lap szerint 37 ezer négyzetméteres) útszakasz néhány évvel korábban még állami tulajdonban volt, de 2017 őszén megvásárolta a miniszterelnök vejének apja 15,8 millió forintért.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elektronikus árverést hirdetett, licitálni csaknem három napon keresztül lehetett, majd az út végül kikiáltási áron kelt el. Az adásvétellel szinte teljesen elzárták a kíváncsi szemek elől a Tiborcz család (Tiborcz Sándor István, Tiborcz István és Tiborcz Eszter) tulajdonában lévő, Tükröspusztaként is emlegetett tanyát, egy másik oldalról ugyanis szintén tiltó tábla fogadja az érkezőket.

A birtok egyébként onnan is ismert, hogy itt rendezték a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek és Tiborcz Istvánnak az esküvőjét. Az eseményről tudósító újságírók az akkor még állami kézben lévő, saját használatú útnak minősülő szakaszon gyülekeztek volna, ám a 444.hu cikke szerint a biztonsági őrök lezárták az utat arra hivatkozva, hogy az privát terület. Akkor még nem volt az, azonban néhány évvel később valóban magánkézbe került.

Tiborcz Sándor István az rtl.hu kérdésére azt válaszolta, hogy az adásvételt követően saját költségből újította fel az utat, ami

szívességi alapon továbbra is hozzáférhető.

Orbán Ráhel és Tiborcz István ősszel három kisgyerekükkel az andalúziai Marbellára költöztek, erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!