Rendőrség: Hernádi Zsolt nem keltett pánikot a mexikói zacskós fotóval

2022. március 29. – 13:48

Rendőrség: Hernádi Zsolt nem keltett pánikot a mexikói zacskós fotóval

Másolás

Vágólapra másolva

A Kormányinfón bemutatott fotóról a Mol már korábban elismerte, hogy tévedés volt.

A rendőrség elutasította Szabó Szabolcs független parlamenti képviselő „ez nem pánikkeltés?” címmel feltett, és Polt Péter legfőbb ügyésznek címzett kérdését. A rendőrség úgy került képbe, hogy mint azt Polt válaszában kifejtette, a legfőbb ügyész a kérdést feljelentésként értékelte, és továbbította a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához, de a rendőrség nem indított nyomozást a Mol elnök-vezérigazgatójának ügyében.

Gulyás Gergely miniszter és Hernádi Zsolt szokatlan időpontban, március 10-én este fél 10-kor tartott rendkívüli Kormányinfót. Minderre azért volt szükség, mert a megelőző két napban a hazai benzinkutakon szokatlanul erős forgalom és hiányjelenségek alakultak ki.

Hernádi Zsolt a pánik érzékeltetésére mutatta meg azt a fotót, amelyben valaki nejlonzacskóban viszi az üzemanyagot az autója csomagtartójában.

Ugyanezen a sajtótájékoztatón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a pánikvásárlások miatt azt kérték a hatóságoktól, hogy rémhírterjesztés gyanújával indítsanak eljárást azok ellen, akik az ellátással kapcsolatban pánikot keltenek. Később kiderült, hogy a fénykép 2019-ben Mexikóban készült. Itt olvasható az Urban Legends blog tényellenőrzése.

A Mol a sajtótájékoztató másnapján már elnézést kért a történtekért, mint a cég írta,

az elmúlt időszakban a hálózatunkban dolgozó kollégáktól számtalan képet kaptunk a töltőállomások leterheltségéről és az autósok időnként meghökkentő és veszélyes üzemanyagtöltési szokásairól. A képek közé – a legnagyobb körültekintésünk ellenére is – bekerülhettek olyan fotók, amelyek nem Magyarországon készültek, emiatt elnézést kérünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!