257 millió forintos tolnai pályázatot nyert meg a Kárász Róbert tévés vezette macis alapítvány

2022. március 29. – 16:30

257 millió forintos tolnai pályázatot nyert meg a Kárász Róbert tévés vezette macis alapítvány
Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány elnöke a Premier KultCaféban 2016-ban – Fotó: Mohai Balázs / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A kiíró Tolna Megyei Önkormányzat 107, a megyei identitást erősítő rendezvényt tervez.

Rendezvényszervezésre, cateringre és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokra nyert el 256,7 millió forintos pályázati pénzt a Fogadj Örökbe Egy Macit a Megváltozott Munkaképességű Emberek Támogatásáért Alapítvány. Az itt elérhető közbeszerzési dokumentumok alapján a kiíró a Tolna Megyei Önkormányzat volt.

Az alapítvány arca Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője, aki anno a 2012-es alapításnál az egyik ötletgazda volt, azóta is az egyik fő lobbista és a kuratórium elnöke. Ugyanakkor a műsorvezető hangsúlyozta a Telexnek, hogy az alapítvány „nem az övé”, hanem az alapítványnak vannak vezetői, kuratóriumi tagjai, céljai.

A nyílt közbeszerzési pályázat célja 107 Tolna megyei rendezvény lebonyolítása a 2021. december 28. és 2023. április 27. közötti időszakban.

Kárász Róbert úgy fogalmazott a Telexnek, hogy

minden alapítványnak az az álma, hogy egyszer ne filléres gondjai legyenek. A koronavírus és az azzal kapcsolatos korlátozások megtépázták az alapítványunkat és a hat éve működtetett Premier KultCafé rendezvényközpontot és kávézót, de örülünk annak, hogy vannak újabb feladatok. Nagyon örültünk a kiírásnak, annak pedig még jobban, hogy több induló közül minket találtak a legjobbnak.

Úgy tudjuk, hogy a kiírásban található végösszeg egyelőre nincsen az alapítványnál, az csak teljesítményarányosan érkezik, apránként, ahogy halad a programokkal. Eddig csak egy körülbelül 10 százaléknyi előleget lehetett lehívni.

Kárász Róbert elmondta, hogy a kiírás szociális és egyéb meghatározott szolgáltatásokra vonatkozott, és azon „védett munkahelyek” vehettek részt. A rendezvények szervezését az alapítvány saját erőből szeretné elvégezni, alvállalkozót csak akkor vonnak be, ha az mindenképpen szükséges.

„A civil szervezetünk a 2012-es alapítása óta fogyatékkal élőket foglalkoztat, a Covid időszak előtt, 2019-ben 300 rendezvényt szerveztünk és bonyolítottunk le, ezek többsége catering szolgáltatást is tartalmazott. Saját integrált személyzetünk alkalmazottainak többsége megváltozott munkaképességű/fogyatékossággal élő személy.”

Kárász Róbert nemrégiben azzal került be a hírekbe, hogy egy Megafon-rendezvényen vett részt és fotózkodott a jobboldali influencerekkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!