Az ATV-s Kárász Róbert a Megafon fideszes kampányrendezvényén pózolt az orbánista influenszerekkel

2022. február 18. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz-közeli Megafon Központ csütörtök esti kampányrendezvényén, ahol Szijjártó Péter külügyminiszter volt a fő fellépő, a közönség első sorában az ATV műsorvezetője, Kárász Róbert is ott ült, majd a rendezvény után a színpadi fotózáson is részt vett. Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója azt mondta a Telexnek, hogy azóta egyeztetett Kárásszal, de ennél többet nem akart elárulni az ellenzékiként számontartott csatorna arcának fideszes kampánypózolásáról.

Azt, hogy Kárász Róbert is az első sorban hallgatta Szijjártót arról, hogy „mi magyarok vagyunk, és nem hülyék”, és hogy a külügyminiszter azt hangoztatta, hogy ő milyen keményen beszélt a Magyarországra delegált nagykövetekkel arról, hogy semmiféle külföldi beavatkozást nem fog eltűrni, a 444 szúrta ki az esemény videójából.

Kárász szereplése annyiban elég váratlan, hogy itt nem úgy tűnt, mintha riporterként venne részt, hiszen még a rendezvény utáni közös színpadi fotózkodáson is ott pózolt néhány méterre Szijjártótól az első sorban. A rendezvényt az a Megafon Központ tartotta, melyet az Alapjogokért Központ hozott létre, hogy fideszes influenszerharcosok kommandójával és több tízmilliós Facebook-hirdetésekkel küzdjön a közvélemény „konzervatív szemléletű” befolyásolásáért, ami a gyakorlatban mindig éppen a Fidesz aktuális szólamainak kórusát jelenti.

Megkérdeztük Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját, hogy mit szól ahhoz, hogy a műsorvezetőjük egy kormánypárti kampányrendezvény kiemelt vendége volt, és hogy ennek milyen politikai jelentést érdemes tulajdonítani.

„Kárász Róberttel személyesen egyeztettem a megafonos rendezvényen való részvételéről még azelőtt, hogy megjelentek volna erről az első médiahírek, és megegyezésre jutottunk, hogy a jövőben tartózkodik a hasonló események látogatásától. Ha ez egy direkt pártrendezvény lett volna, annak súlyosabb következményei lettek volna”

– mondta Németh a Telexnek.

Több csatornán kerestük a műsorvezetőt is, Kárász azonban egyelőre nem reagált a megkeresésünkre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!