10,5 milliárdért fejlesztheti a Nébih informatikai rendszerét a NER egyik kedvenc gigacége, a 4iG

2021. december 21. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

A 4iG Nyrt. vezette konzorcium nyerte a Nébih informatikai fejlesztésére kiírt közbeszerzési tenderét; az eljárás összértéke több mint nettó 10,5 milliárd forint, közölte a társaság a BÉT honlapján.

Az MTI szerint az informatikai cég azt is közölte, hogy a konzorcium feladata a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) informatikai rendszereinek hatékony működtetése, az ehhez szükséges széleskörű üzemeltetési feladatok ellátása és a kapcsolódó folyamatos fejlesztések megvalósításának elősegítése.

Az eljárás összértéke 10 milliárd 572 millió 200 ezer forint plusz áfa, mely az alapmennyiséget tartalmazza, továbbá azon felül annak 30 százalékig terjedő, opcionálisan lehívható megrendeléseket a szerződés ideje alatt, 2026. szeptember 14-ig.

A 4iG Nyrt. részvényeit a BÉT-en a prémium kategóriában jegyzik, kedd délelőtt a vállalat papírjai 895 forinton álltak, a hétfői záráshoz képest 2,05 százalékkal erősödtek. Az elmúlt egy évben a társaság papírjának legmagasabb ára 1134 forint, a legalacsonyabb 588 forint volt a magyar értékpapírpiacon.

A 4iG üzleteit bemutató cikkünkben írtuk, hogy a csoport jelenlegi méretét messze felülmúló tervekkel rendelkezik, például 232 milliárd forintért megveszi a Digi-csoportot, illetve 350 milliárd forintnyi kötvényt bocsátana ki, megemelné az alaptőkéjét is. Mindezt azért, mert egy rendkívül összetett távközlési, informatikai, űrkutatási és katonai dealsorozat és csoportépítés formálódik. Ezzel már mi is részletesen foglalkoztunk, például itt és itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!