Egy héttel előbb leáll karácsonyra a Mercedes-gyár, és egy hónapig nem termelnek

2021. december 10. – 18:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 12. 13-án 09:22-kor: Cikkünk eredeti megjelenésekor a címben félreérthető módon azt írtuk, hogy esetleges alkatrészellátási zavarok miatt állna le a gyár egy hónapra. A Mercedes-Benz kommunikációs munkatársai azonban megerősítették, hogy csak a minden évben szokásos karácsonyi szünetet hozták előre pár nappal.

A tervezettnél egy héttel hamarabb, már ezen a héten leállt a termeléssel a kecskeméti Mercedes-gyár, írja a Baon.hu. Bár eredetileg december 15-én kezdődött volna a minden évben szokásos karácsonyi leállás, a gyár közleménye szerint a „folyamatosan változó alkatrész-ellátási helyzethez igazodva” módosítottak a terven, és hozták ezt előre néhány nappal.

A gyárban már lassan két hónapja, október 18. óta nincsenek pénteki műszakok, ugyanis négynapos munkahéttel reagált a Mercedes a globális csiphiányra.

Már januárban írtunk arról, hogy a koronavírus-járvány okozta mikrocsiphiány miatt világszerte, így Magyarországon is részlegesen le kellett állniuk az autógyáraknak. Utoljára április-május fordulóján tartottak hosszabb szünetet a Mercedes-gyárban.

Most várhatóan egy hónapig tart majd a leállás, és január 12-én indul újra a termelés. A gyár közleménye szerint a szünet ideje alatt karbantartási és átépítési munkákat végeznek majd a kecskeméti telepen.

Arról, hogy mi okozta azt az alkatrészhiányt, amit még évekig nyöghet az autóipar, itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!