A hazai Mercedes-szünet is jelzi, még nincs minden rendben az autóiparban

2021. április 25. – 14:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Május 2-ig nem termel a Mercedes Kecskeméten, mert félvezetőhiány van.

Ideiglenesen leállt a kecskeméti Mercedes-gyár, és várhatóan egészen május 2-ig szünetel majd a termelés – erről írt korábban a Portfolio.hu, amelynek most a gyár hivatalos válaszban indokolta döntését. Mint jelezte, a világban tapasztalható félvezetőhiány valóban hatással van a termelésére, amely miatt a 17. naptári hétig bezárólag módosította termelési programját.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. szerint egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban. Kiemelték, hogy a konszern szoros kapcsolatban van a beszállítóival.

A Mercedes-Benz azt is deklarálta, hogy a kecskeméti gyárban több oltópontot is kialakítottak, így a kieső időt részben arra használják, hogy jelentős számú munkavállalónknak ajánlják fel a koronavírus elleni védőoltás lehetőségét a gyárban, amennyiben erre önként jelentkeznek.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára ezeket a napokat átépítési és karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használja fel

– írták.

Az autóipar felemás helyzetben van, összehasonlítva a bázissal, amikor a legtöbb gyár beszüntette a tevékenységét, mindenképpen jobb a helyzet, de így is folyamatos problémák lépnek fel a globális chiphiány, a logisztika árainak elszállása és a gyenge autókereslet miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!