Jeff Bezos exfelesége most a legbefolyásosabb nő a világon

2021. december 8. – 14:05

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentősen átrendeződött a világ legbefolyásosabb nőinek listája, amelynek élén hosszú idő után nem Angela Merkel áll – olvasható az amerikai Forbes oldalán. A szerkesztők már a lista készítésekor figyelembe vették, hogy Merkel nyugdíjba megy, és nem ő lesz a német kancellár.

Az amerikai Forbes zsűrije idén a milliárdos filantróp MacKenzie Scottot tette a lista élére, a magazin számítása szerint ő most a harmadik leggazdagabb nő a világon. A zsűrit az győzte meg, hogy Jeff Bezos exfelesége óriási vagyonát értelmes és forradalmi módon adományozza el.

A Forbes százas listájának élbolyában Scottot Kamala Harris amerikai alelnök, Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke, Mary Barra, a General Motors elnök-vezérigazgatója és Melinda Gates, Bill Gates volt felesége követi.

A százas listán negyven vezérigazgató, 19 államfő, egy immunológus szerepel. A vezérigazgatók száma 2015 óta most a legmagasabb, a listán szereplő nők összesen 3300 milliárd dollár vagyon fölött rendelkeznek. Az üzleti életben ugyan egyre több a nő, de más területen arányuk csökkent, női államfőből például az idén kettővel kevesebb van, mint az előző évben volt.

A média és szórakoztatóipar legbefolyásosabb személyisége Oprah Winfrey, a százas lista 23. helyén áll, és idén a Harry herceggel és Meghan Markle-lal készített interjúival gurított nagyot. A listából az is kiderül, hogy Rihanna befolyásosabb, mint Beyoncé, Reese Witherspoon és Taylor Swift.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!