Rihanna most már hivatalosan is dollármilliárdos

2021. augusztus 04. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Forbes magazin szerint hivatalosan is Rihanna a világ leggazdagabb női előadóművésze, énekese, de nem a zenéje tette őt ilyen gazdaggá. A barbadosi popsztár vagyonát 1,7 milliárd dollár értékűre becsülik, aminek jelentős részét a Fenty Beauty nevű kozmetikai cége adja, amelynek 1,4 milliárd dollár a becsült értéke.

A vagyonának a többi részét főként a Savage x Fenty nevű fehérneműgyártó vállalkozása, valamint a zenéből és a színészkedésből származó bevételei adják. A Forbes besorolása alapján Oprah Winfrey után ő a második leggazdagabb női a szórakoztatóiparban.

Bár nem Rihanna az egyetlen híresség, aki a közösségi médiás jelenlétét – 101 millió Instagram-követő és 102,5 millió Twitter-követő – kihasználva szépségápolási márkát épít, de kétség kívül ő a legsikeresebb ebben.

Rihanna 2020. február 7-én, New Yorkban – Fotó: DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Rihanna 2020. február 7-én, New Yorkban – Fotó: DIMITRIOS KAMBOURIS / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Rihanna – valódi nevén Robyn Fenty – 2017-ben alapította a Fenty Beauty nevű, szépségápolási termékeket forgalmazó cégét, amelynek 50 százalékos tulajdonosa a francia LVMH cégcsoport, a világ vezető luxusmárka-csoportja. Az LVMH szerint Rihanna vállalkozása már az első évben több mint 550 millió dolláros bevételt termelt.

Rihanna karrierje során már több mint 250 millió lemezt adott el. Az eddigi utolsó, nyolcadik stúdióalbumát 2016-ban adta ki. (via BBC)

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass