Hivatalosan is tárgyal a magyar állam Ferihegy visszavásárlásáról a repülőtér tulajdonosával

2021. november 15. – 19:55

Másolás

Vágólapra másolva

Átvilágítási folyamat kezdődött a Budapest Airportnál, közölte a repülőtér többségi tulajdonosa. A Reuters szerint ez lehet az első lépése annak, hogy a repteret valóban eladják a magyar állam által vezetett konzorciumnak.

Még október végén számoltunk be arról, hogy a magyar kormány állítólag 4,44 milliárd eurót, azaz átszámítva 1600 milliárd forintot kínált a Budapest Airport többségi tulajdonáért a legnagyobb részvényesnek, az AviAlliance GmbH-nak. A cég most bejelentette, hogy a magyar kormány által vezetett konzorcium felülvizsgált, nem kötelező érvényű ajánlatot tett a repülőtér megvásárlására.

„A magyar kormány elfogadta a hivatalos tárgyalások megkezdésére vonatkozó feltételeinket. Ezért úgy döntöttünk, hogy átvilágítási folyamatba kezdünk. Bár ez potenciálisan az első lépés a repülőtér eladása felé, hangsúlyozni szeretnénk, hogy egy ilyen folyamat kimenetele nem előre eldöntött”

− írta az AviAlliance közleménye.

Egyelőre azt pletykálják, hogy a magyar állam mellett két magánbefektető, a Jellinek Dániel-féle Indotek és a Mol Nyrt. is benne lenne a vevői konzorciumban. A tárgyalások tényét az Indotek meg is erősítette, a Mol viszont egyelőre nem.

Arról, hogy milyen stratégia lehet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megvásárlása mögött, megéri-e egyáltalán a repterekbe fektetni a Covid-járvány közepén, és mit lehet tudni a mostani tulajdonosokról, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!