A Tesco 10 helyett 15 négyzetmétert számol majd egy emberre

2021. április 06. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd reggelre már 2 432 313 embert oltottak be Magyarországon, ami azt jelenti, hogy rövidesen életbe lépnek a kormány 2,5 millió oltottnál beígért változtatásai, köztük az is, aminek értelmében

az üzletekben tíz négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat.

A Világgazdaság a magyarországi Tesco vezérigazgatójával, Pálinkás Zsolttal beszélgetett, többek között erről is. Pálinkás elmondta, hogy üdvözlik a lépést, „ez csekély ára annak, hogy újra megnyissanak a most bezárt egységek.” Ahol indokolt volt, már eddig is maximálták a vásárlók számát, Angliában és már Szlovákiában is ez működik.

„A saját rendszerünkben 15 négyzetméterrel számolunk fejenként, és bár a jogszabály csak 10-et ír elő, mi akkor is maradunk a 15-nél. A nagy alapterületű áruházakban aligha okoz fennakadást a limit, de a kisebbeknél sem feltétlenül. Hat-nyolc percnél többet soha senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba, az esetek többségében pedig nincs sor”

– mondta Pálinkás. A Tesco bevételének egyébként mintegy 3 százalékát adják az online rendelések, de úgy gondolják, ez akár 6-7 százalékra is felmehet. „Viszonyításképp Angliában 13-15 százalékot is hozhat az online megrendelések teljesítése áruházanként, igaz, ott kétezer ilyen boltunk van, Magyarországon pedig 21. Bővíteni tervezzük a termékek számát és az átvételi időablakokat is” – tette hozzá a vezérigazgató.

Arról, hogy hogyan nézhet majd ki ez a gyakorlatban, ebben a cikkünkben írtunk.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom