A Tesco 10 helyett 15 négyzetmétert számol majd egy emberre

2021. április 6. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd reggelre már 2 432 313 embert oltottak be Magyarországon, ami azt jelenti, hogy rövidesen életbe lépnek a kormány 2,5 millió oltottnál beígért változtatásai, köztük az is, aminek értelmében

az üzletekben tíz négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat.

A Világgazdaság a magyarországi Tesco vezérigazgatójával, Pálinkás Zsolttal beszélgetett, többek között erről is. Pálinkás elmondta, hogy üdvözlik a lépést, „ez csekély ára annak, hogy újra megnyissanak a most bezárt egységek.” Ahol indokolt volt, már eddig is maximálták a vásárlók számát, Angliában és már Szlovákiában is ez működik.

„A saját rendszerünkben 15 négyzetméterrel számolunk fejenként, és bár a jogszabály csak 10-et ír elő, mi akkor is maradunk a 15-nél. A nagy alapterületű áruházakban aligha okoz fennakadást a limit, de a kisebbeknél sem feltétlenül. Hat-nyolc percnél többet soha senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba, az esetek többségében pedig nincs sor”

– mondta Pálinkás. A Tesco bevételének egyébként mintegy 3 százalékát adják az online rendelések, de úgy gondolják, ez akár 6-7 százalékra is felmehet. „Viszonyításképp Angliában 13-15 százalékot is hozhat az online megrendelések teljesítése áruházanként, igaz, ott kétezer ilyen boltunk van, Magyarországon pedig 21. Bővíteni tervezzük a termékek számát és az átvételi időablakokat is” – tette hozzá a vezérigazgató.

Arról, hogy hogyan nézhet majd ki ez a gyakorlatban, ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!