Rogán Barbara kisebb földügylete is kútba esett

2021. február 25. – 16:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rogán Antal felesége és családja másik földvásárlását is elkaszálta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal, értesült a Hvg.hu. Ez egy százmilliós szerződés lett volna 80 hektárnyi területre, a magyar–amerikai tulajdonosok ezerhektárnyi birtoka mellett.

A három településen és tizenegy helyrajzi számon nyilvántartott, összesen 80 hektárnyi ingatlant egy magyar magánszemélytől vették volna Obrusánszkiék, de a gigaüzlettel csaknem azonos kondíciókkal: a vételár 95 százalékát itt is a Budapest Banktól kapott kölcsöntől tervezték fedezni.

A szerződés szerint a kialkudott 100,939 millió forintból alig több mint ötmillió forintot kellett volna kifizetniük, a többit a Budapest Banktól igényelt földvásárlási kölcsönből állták volna, írja a Hvg.hu.

A lap elérte az ingatlanok tulajdonosát, aki köztisztviselői munkájára hivatkozva nem szeretett volna nyilatkozni, és a nevét sem szerette volna viszontlátni, annyit azonban elárult, hogy a kormányhivatal abban talált kivetnivalót, hogy a különböző művelési ágú és státuszú területekről nem lehetett volna egybefoglalva megállapodni.

Az ezerhektáros ügy fordulatait ebben a cikkünkben foglaltuk össze. A miniszter a kormányközeli sajtóban a szerződés jóváhagyását elutasító határozattal igyekezett cáfolni azt, hogy bárki is akart volna földeket venni, és bőszen hazugozta az esetet megszellőztető sajtót. Úgy értesültünk, hogy az eset a miniszterelnök szintjén is nemtetszést váltott ki, a Karmelitában szorgalmazták a folyamat leállítását.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!