A Tesla befektetése rekordmagasra növelte a bitcoin értékét

2021. február 9. – 10:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden rekordmagas árfolyamszintet ért el a bitcoin, miután a Tesla 1,5 milliárd dollárnyit vásárolt belőle, írja a Reuters.

A bitcoin értéke két hónap alatt több mint kétszeresére nőtt, a Tesla hétfői bejelentésére pedig az elmúlt három év legnagyobb emelkedését eredményezte. A kriptovaluta értéke kedden már a 48 216 dolláros szintet is elérte. Ez hatással volt más kriptovalutákra is, az ethereum 1784,85 dolláros árfolyama szintén rekord. Azoknak a kínai, dél-koreai és ausztrál vállalatoknak is megugrott a részvényindexe, amelyek platformokat kínálnak a bitcoin bányászásához, ahogy a dél-koreai SK Hynix csipgyártó is kifejezetten jól járt a bitcoin felértékelődésével.

„2021 januárjában frissítettük befektetési politikánkat, hogy nagyobb rugalmasságot biztosítsunk magunknak, hogy tovább diverzifikálhassuk és maximalizálhassuk azon készpénzünk hozamát” – áll a Tesla hétfői jelentésében, ami szerint akár az is elképzelhető, hogy a Tesla autóiért nemsokára már bitcoinban lehet fizetni.

A Tesla első embere, Elon Musk régóta rajong a kriptovalutákért, ám a Tesla ilyen mértékű befektetése még az elemzőket is meglepte. A cég azután lépett erre az útra, hogy egy szoftvercég, a Microstrategy dollármilliókat fektetett bitcoinba – ami Musk figyelmét is felkeltette. Musk egy hete a dogecoin nevű kripotovaluta árfolyamát kezdte el felhajtani egy Twitterre posztolt mémmel, nemrég pedig átírta profilján a bemutatkozását, amiben már csak annyi szerepel: „#bitcoin”.

A kriptovaluták iránti érdeklődés nemcsak vállalati, de állami szinten is erősödik. A kínai központi bank 10 millió jüan értékű digitális valutát fog kibocsátani a lakosok számára, amit a csütörtöktől kezdődő kínai újévi ünnep alkalmával lehet elkölteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!