Rekordot döntött a BÁV, 1,3 milliárdért vettek aranytömböket tavaly a magyarok

2021. január 27. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

Tavaly rekordforgalmat bonyolított a BÁV Zrt. a befektetési arany piacán, közel 1,3 milliárd forintos árbevételre tett szert ebből a forrásból – derül ki a társaság közleményéből.

A rekorderedményben markáns súlya van a koronavírus okozta gazdasági bizonytalanságnak, hiszen az aranyat klasszikus menekülőeszközként tartják számon. Emiatt az arany ára rekordokat döntött tavaly nyáron, tetőpontján unciánként 2075 dollárba került.

Jelenleg már jóval ezalatt, 1900 dolláron áll, de az idei kilátásokat javulhatnak még, sőt, még a 2020-as rekord is megdőlhet az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed idei évre tervezett eszközvásárlásai, illetve Joe Biden elnök hatalmas gazdaságélénkítő csomagja miatt.

Az arany dübörgésének ugyanakkor gátat szabhat a menekülőeszközök piacán az utóbbi időben feltört bitcoin, amely az utóbbi hónapokban döbbenetes növekedést produkált. A befektetők a BTC kapcsán két táborra szakadtak, egyesek szerint lufiról van szó, és az árfolyam bármikor beszakadhat, mások viszont most már stabilabbnak látják a kriptovaluta helyzetét, mint a pár évvel ezelőtti nagy felívelés majd összeomlás idején volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!