Ukrán hordák kiszolgálóinak nevezett négy kirúgott szakszervezeti vezetőt a Dunaferr cégvezetője (?)

2020. december 11. – 16:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A megszűnés szélére sodródott Dunferrnél azonnali hatállyal kirúgtak négy szakszervezeti vezetőt. A vasmű orosz cégvezetője (?) ukrán hordákról írt egy dolgozóknak eljuttatott levelében.

A Népszava írta meg, László Zoltánra, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökére hivatkozva, hogy a Dunaferr Vasas Szakszervezet négy vezető tisztségviselőjét Jevgenyij Tanhilevics legfőbb és általános vezérigazgató-helyettes azonnali hatállyal elbocsátotta.

A lapunkhoz is eljutott, eredetileg a dolgozók megnyugtatására szolgáló levelében Tankilevics azt írta, hogy a szakszervezeti vezetők áruló és kollaboráns módon viselkedtek, és a céget elfoglalni akaró ukrán hordák kiszolgálóinak nevezte őket.

A Dunaferr kusza ügyeiről és cégstruktúrjáráról ebben a cikkünkben írtunk részletesen >>>

Ahogy arról korábbi cikkünkben írtunk, párhuzamosan két csapat próbálja megszerezni az irányítást a ISD Dunaferr Zrt.-ben. Tanhilevicsék mellett az ukrán Szergej Taruta köre, amit lánya, Tatyana Taruta képviselne a vezetőségben. Jelenleg nincs elfogadott 2019-es mérlege a cégnek, nincsenek kellő számban igazgatósági, felügyelőbizottsági tagjai, közgyűlés által választott vezetői, a dolgozóknak nincs kollektív szerződésük, a bérek akadoznak, a társaság nem tud közgyűlést tartani.

A szakszervezet szerint Tanhilevics nem jogosult a cég vezetésére, és ennek a bíróságtól is kérték a megállapítását. Tatyana Taruta is ezt az álláspontot képviseli. A Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága a cég kényszertörlését is kilátásba helyezte a fentebb említett hiányosságok miatt.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!