A koronavírus második hulláma beszakította az albérletpiacot

2020. december 4. – 17:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az albérletárak a koronavírus első hullámának lecsengése után nyárra megközelítették az év eleji szintet. Az őszi második hullám és a vészhelyzet novemberi kihirdetése után viszont mélypontra zuhantak az árak, áll a rentingo.hu elemzésében.

A cég adatai szerint novemberben tömegesen kerültek piacra a lélektani, százezer forintos havidíj körül bérlehető lakások, miközben nyáron még 150 ezer forint körül volt az átlagár. Sok lakást azok az egyetemisták vettek ki, akik a kollégiumból ugyan kikerültek, de Budapesten maradtak.

Ősz végére ismét szétnyílt az olló a keresleti és a kínálati oldal között, vagyis a bérbeadók közül sokan kivártak. Az átlagos fővárosi albérlet havidíja novemberben valamivel 150 ezer forint alatt volt.

Érdekes fejlemény, hogy megváltoztak a kauciós feltételek, értelemszerűen kevesebb pénzt kell letenni az egyre több lakás közül választható albérlőknek.

A budapesti turizmus ellehetetlenülésével mind több Airbnb-s lakás kerül az albérleti piacra. További fejlemény, hogy a bérbeadóknak a korábbinál nagyobb gondot kell fordítaniuk albérlőik igényeinek kielégítésére.

Az albérletárak őszi csökkenéséről itt és itt írtunk.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!