A Megafon női arcai nem kérnek a nem Igazi Férfiakból

2023. július 27. – 15:58

A Megafon női arcai nem kérnek a nem Igazi Férfiakból
Fotó: Patrióta YouTube-csatorna

Másolás

Vágólapra másolva
  • A kormányzati propagandagépezet egyik legfontosabb eszköze, a Megafon Központ 2021-ben új videócsatornát indított, amelynek a baloldali Partizánra reagálva a Patrióta nevet adták.
  • Rákay Philip szerint erre azért volt szükség, hogy a baloldali silányságot és dermesztő intellektuális nihilt ellensúlyozzák, a zászlajukra ezért a normalitás és a valódi európai értékek megőrzését tűzték.
  • A Patrióta híres férfi influenszerei mellett három, méltatlanul kevés figyelmet kapó nő is állandó szereplői a videóknak. Ebben a cikkben őket mutatjuk be.

A Patrióta kezdőoldalán máris csupa ismerős férfi arcot találunk. Rákay Philip, Apáti Bence, Trombitás Kristóf, Bohár Dániel és Deák Dániel az 5, 10, 20 perces videókban mind hozzák is a kötelezőt. Ezen az oldalon azonban (egyetlen videó kivételével) a nőknek nem jut hely, a hosszan kifejtős formátum a férfiak terepe. A Patrióta női tagjainak megismeréshez át kell lépnünk az egyperces Shorts szekcióba, itt viszont már annyira szembetűnő a jelenlétük, hogy ha nem tudnánk, milyen oldalon járunk, arra gyanakodhatnánk, hogy a készítők direkt törekedtek a kiegyenlített nemi arányra.

A hiteles

A csatorna három női tagja közül Déri Stefi a legismertebb arc, amit a több mint 40 ezres Facebook-követőtábora is bizonyít. Déri a komoly, felkészült, professzionális újságíró szerepét viszi az oldalon: hűvösen magyaráz, nem viccelődik, nem kacsint ki, nem gúnyolódik. Ő inkább a tényekkel szembesít, de olyan meggyőzően, hogy a Hír TV bármely elemzőműsorába beülhetne. De mit is beszélek: a kormánypárti influenszer több mint tíz évet töltött a Hír Televíziónál.

Déri Stefit a Patrióta-videókban is gyakran szürke stúdiókban látjuk, máskor látványos híradós képsorokat vetítenek mögé. De előfordult, hogy a strasbourgi Európai Parlament épülete elől mondta a kamerába, hogy Brüsszel már megint migránsokat akar telepíteni Magyarországra.

Déri ugyanis egyértelműen a Patrióta női migránsfelelőse,

aki a Bibliát égető svédországi migránsok, a nagymamákat kirabló afrikai migránsok, valamint a machetékkel verekedő migránsok veszélyeire hívja fel a figyelmet. Mégpedig kifejezetten higgadt hangnemben, amivel szintén kilóg társai közül.

Déri 2021-ben csatlakozott a Megafon csapatához, ekkor már egy évtizede dolgozott a Hír Tv műsorvezetőjeként, ahol több külpolitikai műsor arca lett, egy ideje pedig főállásban megafonos. A Mandinernek adott interjújából kiderül, hogy angolból és marketingből diplomázott, az újságírás és a politika iránt pedig akkor kezdett el érdeklődni, amikor a gimnazista éveit a családjával Londonban töltötte. Boldog párkapcsolatban él, és a legfontosabb iránytű az életében a hagyományos családmodell, a hit és a nemzeti identitás.

Amikor az interjúban Boris Becker Fucsovics Márton barátnőjének szépségét méltató megjegyzéséről kérdezték, azt válaszolta, nagyon szomorúnak tartja, hogy

„manapság meg sem lehet dicsérni egy nőt, azonnal félre kell érteni, azonnal jönnek a feminista hangok, hogy mit képzelnek a férfiak”.

Ezért is különös, hogy Déri Stefi nem vállal igazán szerepet a Patrióta gender-, woke- és feminizmusellenes harcában. Abba két másik nő áll bele rendesen.

A magabiztos

Az M1 Híradó nézőin kívül talán kevesen tudják, hogy a csatorna arcai közül világosszőke hajával kitűnő nőt Ibolya Csengének hívják. Ez csak némi internetes keresés után derült ki számomra is, a videók szereplőiről ugyanis semmilyen információ nincs fent a Patrióta oldalán, még a nevüket sem írják ki.

Ibolya Csenge Facebook-profilja szerint ő egy

„fiatal konzervatív nő, egyenesen a fővárosból! 🇭🇺”,

a LinkedInen pedig kétnyelvű híradós műsorvezetőként és konferenciahosztként határozza meg magát. És ha hihetünk a szakmai bemutatkozásának, akkor Ibolya Csenge már a második olyan patrióta, aki Londonban nőtt fel vagy töltött el ott huzamosabb időt, mégpedig diplomatacsaládban.

2015-ben végzett a Corvinus Egyetemen, 2017-ben került az MTVA-hoz, ahol az M1 Híradó tudósítója és az angol nyelvű híradó műsorvezetője lett. És ha Déri Stefit helyét a magyar jobboldali Hír TV-n látjuk ideálisnak,

Ibolya Csenge esetében minden adott lenne egy álomszerű Fox News-karrierhez,

ugyanis nagyon hasonló hírolvasói esztétikát képvisel a stúdióban, mint amerikai kolléganői. Ibolya Csenge angol nyelvű szakmai bemutatkozásában azt is hangsúlyozza, hogy Londonban sokféle nézőpontot ismert meg, és szenvedélyesen szeret kapcsolatot teremteni a különböző hátterű és kultúrájú emberekkel. De úgy tűnik, hogy e téren elég szigorúan húzta meg a határait, mert a transzneműektől például kifejezetten kiakad.

A legszebb csaj egy szőrös csávó! Ez oké? című videója a holland szépségkirálynő esetét dolgozza fel, aki idén egy transz nő volt, Ibolya Csenge pedig mintegy konklúzióként teszi fel ezután a kérdést férfi társainak: „Ugye, mennyivel jobb szép lányokat nézegetni, mint a genderpropaganda késztermékeit bámulni?”

De előkerül a brit Glamour magazin „terhes férfit” ábrázoló címlapja is, mely jelenségről akár lehetne is vitát folytatni, de az influenszer ebben is hamar megtálalja a helyes megfejtést: a lap szerkesztői ezáltal akarják beépíteni a tinik fejébe, hogy az a normális, ha a férfiak szülnek, és nem a nők. Majd hozzáteszi: „Na, pont ezért kellett a gyermekvédelmi törvény.”

Ibolya Csenge mégis akkor van igazán elemében, ha a klasszikus női és férfiszerepekről beszélhet. Egy szoknyás férfiakat felvonultató Zara-reklám kapcsán kerek perec kimondja:

a nők éljék meg a nőiességüket, a férfiak pedig legyenek férfiak.

A Szerinted szükség van férfiakra? című videójában azt magyarázza el, a média hogyan ugrasztja egymásnak a két nemet. „Ugyebár azt mondják, az a jó nő, aki igazi feminista, aki erős, már-már maszkulin, elvégzi a férfias feladatokat, és nincs szüksége egy férfira sem. A másik oldalról azok a férfiak, akik szimplán férfiasak, azok toxikusan maszkulinok.” Az igazi megfejtés pedig csak ezután következik, amikor azt állítja, mindez nemcsak a nemek egymásnak ugrasztására jó, de arra is, hogy: „elvigyenek a fejünk felett egy háborút, és a nagyok megszedjék magukat.” De hogy még jobban átlássunk a szitán, Ibolya Csenge egy brazil limonádét is elkészít közben. Miért? Ez nem derül ki.

Tudjátok, milyen egy igazi férfi?, jön a következő, már a balfék Karácsony Gergelyre felhúzott videó, és az influenszer ebben száz százalékig Tarlós István véleménye mellé teszi le a garast, amikor kijelenti, hogy az igazi férfi vállalja a tetteiért a felelősséget. De itt nem áll meg, mert

igazi férfi az is, akivel ha külföldre megyünk, tud egy kávét rendelni, sőt ha eltévedünk, angolul is segítséget képes kérni.

A rácsodálkozó

Ibolya Csenge Igaziférfi-határozója mellett az Igazi Nőt Sebestyén Janka rajzolja meg. Baljós hangulatú, fekete-fehér videóját azzal indítja, hogy az ENSZ eltörölné a férfi- és női szerepeket, a média a nők és férfiak egyformává formálásán dolgozik, míg a liberálisoknak csak az a nő számít, aki karriert épít és versenyez a férfiakkal.

Ezen a ponton Sebestyén Jankáék éppen a Telexikon a társadalom által ránk erőltetett nemi szerepek hátrányait bemutató videójából vágnak be egy részletet. „A nők előrejutását a karrierjükben a családdal és a háztartással járó munka mellett a társadalmi elvárások is nehezítik”, hangzik el a videónkban, amit Sebestyén úgy interpretál, mintha ezzel a családról akarnánk lebeszélni a nőket. Ezután jön még egy rapid mondat az óvodákban terjesztett genderpropagandáról, végül pedig érkezik az egészre egy hatalmas piros WOKE pecsét.

Sebestyén Janka szintén a Corvinuson végzett, közben csatlakozott a Budapesti Fidelitas szervezetéhez, ezután került a Megafonhoz. Sebestyén Janka a Patrióta csatornán a hüledező, a mindenre rácsodálkozó szerepét viszi, akinél a teljes döbbenet váltakozik a totális értetlenséggel. Lehet az Joe Biden, a magyar ellenzék vagy a Barbie-film,

egyszerűen nem akar hinni a szemének, hogy mire nem képesek, és Disney-karakterek intonációjával kommentálja a látottakat.

Például azt, amikor rátalál egy általa brüsszelinek nevezett kérdőívre, amely az emberek nemi identitásával kapcsolatos jellemzőket kutatja. (A kérdőívet egyébként az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége [FRA] állította össze, hangsúlyozottan a magukat LMBTIQ-nak tartó személyeknek.) Sebestyén Janka a kérdőív kitöltése közben teátrálisan elvész a genderfogalmak között, értetlenül sorolja őket, majd azt mondja, „ez jó lesz”, és bejelöli magának a genderqueert. A youtuber végül eljut a Milyen neműnek jegyezték be a születésekor? kérdésig, ahol pedig az Egyéb rubrikába némi konzervatív értelemben vett humorral beírja, hogy:

zsiráf.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!