Tarlós: Gyurcsány támogatásával van esélye Karácsonynak az újraválasztásra

2023. július 13. – 10:14

Tarlós: Gyurcsány támogatásával van esélye Karácsonynak az újraválasztásra
Tarlós István és Karácsony Gergely beszélget a felújított Kálvin téri állomáson 2022. május 14-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Tarlós Istvánnal készített interjút a Magyar Nemzet, a korábbi főpolgármester szerint Karácsonynak sem lenne dicsőség, hogy a főváros 150 éves fennállása óta először az ő regnálása idején dőlne be. Az alábbiakban Tarlós István gondolatait szemlézzük néhány témáról.

Csődveszély:
„Nem tudni biztosan, mennyire igaz a közvetlen csődveszély. Lehet, hogy így van, lehet, hogy nem.”

A 3-as metró felújítása:
„Karácsony befejezte ezt a munkát, amiért gratulálok, akkor is, ha az oroszlánrészét még mi végeztük el. Téves az az állítás, hogy azért magas a kötbér mértéke, mert az oroszok rosszul dolgoztak. A BKV annak idején túl jó szerződést kötött, amelyben a kötbér alapja nem egy adott hiba javításának ellenértéke, hanem az egész szerelvény ára.”

Római-part:
„A Római-parti védvonalat Karácsony nem közvetlenül a partszakaszon alakíttatná ki, hanem a Nánási úton, így a területen lévő vendéglátóhelyek és a szabadidőparkok továbbra is közvetlen árvíznek lesznek kitéve. Közösségi tervezést hirdettek meg már négy éve egy katasztrófavédelmi műtárgy esetében, ráadásul az eltelt négy évük alatt még kész terveik sincsenek, és egy kapavágás sem történt.”

Karácsony újraválasztása:
„Furcsa személyiség Karácsony, a minap azt mondta rólam több jó mellett, hogy régimódi vagyok. Én pedig azt mondom, hogy Karácsony Gergő egy feminin alkat, akinek nem a polgármesterséget szabták a személyiségére. Gyurcsány támogatni fogja őt, és ha egyedül marad az ellenzéki oldalon, van esélye az újraválasztásra.”

Miért feminin Karácsony?
„Mert azt mondta 2019 táján, hogy a demokráciában az újságírók szabadon kérdezhetnek, aztán ezt pont fordítva alakította. Hát ez is az okok közé tartozik, amiért feminin alkatú férfinek tartom őt.”

feminin [ë v. e] melléknév (választékos kissé rosszalló)

Nőies. Feminin alak; feminin költő. || a. Ilyen férfira jellemző. Feminin arc, egyéniség, jelleg, jellem, megjelenés, természet.

(A magyar nyelv értelmező szótára)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!