Boris Becker azt mondta Fucsovics barátnőjére, hogy nagyon csinos, rögtön rásütötték, hogy szexista

2021. július 9. – 15:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán mi is megírtuk, hogy a Wimbledonban remek formában játszó, egészen a legjobb nyolcig menetelő Fucsovics Márton nagyot küzdött, de végül három szettben kikapott a szerb címvédő Novak Djokovićtól a negyeddöntőben. Ez hatalmas teljesítmény volt a magyar teniszezőtől, de a briteknél nem emiatt lett felkapott a meccs, hanem azért, mert a meccset kommentáló német teniszlegenda, Boris Becker csinosnak nevezte Fucsovics barátnőjét, mire rögtön rásütötték, hogy szexista.

Az állítólagos szexista incidens azért robbant ki, mert amikor a közvetítés egy pontján a magyar teniszező közönségben ülő barátnőjét, Böszörményi Anettet mutatta a kamera, Becker azt mondta, hogy bár ő nem tudja, hogy tényleg olyan szépek-e a magyar nők, ahogy azt mondani szokás, de Fucsovics barátnője kétségtelenül nagyon csinos. A másik kommentátor, John Inverdale erre egy botrányos szóviccel válaszolt, és úgy tűnt, hogy ennyiben is marad a dolog.

De aztán természetesen nem maradt ennyiben.

A női sportolók egyenjogúságáért küzdő Women in Sport vezetője, Stephanie Hilborne szinte azonnal elítélte a német legenda szavait. Mint mondta, évtizedek óta dolgoznak már azon, hogy ne kezeljék tárgyként a nőket a sportban, de az, hogy két férfi élő adásban ilyen hangnemben beszél egy nőről, jól mutatja, hogy még bőven van mit tenniük. Később aztán több szakíró is nekiment Beckernek, de olyan is volt, aki azt emlegette fel, hogy Inverdale 2013-ban az azóta visszavonult francia Marion Bartolira tett megjegyzéseket, és arról beszélt, hogy sosem lesz egy Marija Sarapova.

Az eset a brit bulvársajtón is végigszaladt, többek közt a konzervatív Daily Mail is felkapta, ami már csak azért is röhejes, mert az újság címlapján bármikor egy rakás olyan cikket lehet találni, ahol egy nő csodálatos alakjára, kidolgozott izmaira vagy lenyűgöző ruhájára csorgatják a nyálukat. Ja, és a vonatkozó cikkbe sem felejtettek el betenni két bikinis képet Fucsovics barátnőjéről. A helyzet végül odáig fajult, hogy a BBC kénytelen volt közleményt kiadni az ügyben, amelyben egyébként megvédték Beckert, mint írták, a volt teniszező csak egy ártatlan megszólalást tett, és nem akart megsérteni senkit.

A slusszpoént végül maga az érintett, azaz Böszörményi Anett szolgáltatta az ügyben, aki Instagram-sztoriban, Boris Beckert is megjelölve reagált az állítólagos szexizmusra. Mint írta, nőként úgy érzi, hogy ez egy dicséret egy férfitől, szerinte csak az lát ebbe szexizmust, akinek soha nem mondanak ilyet. A nő azt írta, hogy nem szeretné, ha az ő nevében ítélnének el bárkit, és azt kívánta a balhézóknak, hogy kapjanak egyszer ők is hasonló dicséretet.

Becker mellett egyébként a BBC másik szakkommentátora, az ugyancsak legendás John McEnroe is bajba került a napokban, ő a menstruációs fájdalmak miatt orvost hívó Emma Raducanuról mondta azt, hogy valószínűleg csak nem bírta a nyomást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!