Versenyengedély

RSS

Mindenki másképp értelmezi, hogy ki mehet edzőterembe

A vendéglátósokhoz hasonló helyzetben vannak az edzőtermek, rengeteg bevételtől esnek el, mivel a korlátozások miatt vendéget alig fogadhatnak, a kiadásaik viszont nem csökkentek. A termek többségének nem is éri meg, hogy kizárólag a versenysportolók miatt kinyisson. Amíg az átoltottság nem ér el bizonyos szintet, nem is számítanak a szabályok lazítására. Eközben mást mond a rendőrség, és mást az operatív törzs, hogy a termeknek mit kell nézniük, amikor valakit beengednek edzeni.

Néhány ezer forintért bárkiből versenysportolót csinál egy budapesti edzőterem, így kikerülheti a járványügyi korlátozást

Régóta hallani a pletykát, hogy sokan a versenyengedély kiváltásával kerülik meg a novemberben bevezetett korlátozásokat. Találtunk egy edzőtermet, ami a Facebookon hirdeti a lehetőséget, és állításuk szerint még sportorvosi vizsgálatra sincs szükség az engedély megszerzéséhez. A koronavírus-ügyfélszolgálatra és a rendőrségre hivatkoznak, miközben a sporttörvény alapján érvénytelenek az így kiállított engedélyek. Nem ez az egyetlen edzőterem, amelyik kihasználja a szabályok adta kiskaput.