Szergej Taruta

RSS

De Virág elvtárs, ez az ítélet: Dunaújváros jegyzője is beszállt a Dunaferr-harcba

Május 6-án kellett volna közgyűlést tartania az ISD Dunaferrnek, ám a cég ügyvédje adott egy listát a dunaújvárosi jegyzőnek, aki erre az érintettek meghallgatása nélkül, azonnal kitiltotta a beadványban felsorolt részvényeseket, ügyvédeket, szakszervezeti vezetőket a gyár területéről. Innentől alighanem a politikai szál is felerősödik.

A Dunaferr kisebbségi tulajdonosa: Fékezőerő lehet a magyar államnál, hogy azt hiszi, orosz érdek a bedőlés

A dunaújvárosi ISD Dunaferr áldatlan helyzetéről sok cikket írtunk a közelmúltban, amelyben Nagy Péter, a cég ügyvédje, illetve Mikó István, a társaságot átvenni kívánó magyar ügyvéd is nyilatkozott. A harmadik fő érdekcsoport, vagyis az ukrán kisebbségi tulajdonos, Szergej Taruta volt donyecki kormányzó eddig nem szólalt meg. A Telex.hu-nak most azt mondta, lenne jogszerű megoldása, amellyel gyorsan újra száz százalékra növelné a cég teljesítményét. Ám eddig a cég menedzsmentje, a magyar állam és az orosz VEB képviselői nem álltak szóba vele.

Szabadesésben a Dunaferr, az utolsó másodpercben vagyunk

Immár három kör érzi úgy, hogy neki kellene irányítania az ISD Dunaferr céget. Jevgenyij Tanhilevics és a korábbi menedzsment, amely valójában házon belül van. Az ukrán Taruta család, amelynek legalább tényleg van egy megválasztott igazgatósági tagja a cégben. Végül Mikó István ügyvéd, aki a ciprusi főtulajdonos megbízott képviselőjének vallja magát, és aki egy biztonsági őrökből álló csapattal szeretné átvenni a céget.