Egy lépéssel közelebb kerültünk a matematika legnagyobb, 165 éve megoldatlan problémájának...
A Riemann-sejtést a matematika Szent Gráljának is nevezik, a bebizonyításáért egymillió dolláros jutalom jár, de ez eltörpül az örökkévaló dicsőség mellett.
Akár az ön szavazatán is múlhatott, hogy ki lesz a főpolgármester
Összességében eddig tehát egy dolog dőlt el szinte biztosan: politikai ügyeskedések, háttéralkuk és színjátékok, majd egy utolsó pillanatos visszalépés után tartottunk egy káoszos választást.
Útmutató taktikai szavazóknak
Június 9-én pedig egyszerre 6 féle szavazást tartunk, melyek 4 féle logikátlan szavazási rendszer szerint zajlanak. Ha nem látja át, hogy melyik szavazólapon hogyan érdemes szavazni, nem Önben van a...
A félelmek ellenére idén sem volt nehezebb a matekérettségi a megszokottnál
Csapodi Csaba, az ELTE Természettudományi Karának oktatója szerint akik az elmúlt évek feladatsorai és az újdonságok alapján készültek, azok nagy valószínűséggel sikerrel vették az akadályt.
Élőben mutattuk be a matekérettségi néhány érdekes feladatának megoldását
Csapodi Csaba, az ELTE Természettudományi Karának oktatója a középszintű matekérettségi néhány feladatának megoldását ismerteti.
Kilenckor jön a mumus, matematikával folytatódik az érettségi
Ez a vizsga is változott: kevesebb valószínűségszámítás és trigonometria, több pénzügyi ismeret, kamatos kamat, gyűjtőjáradék és különböző diagramtípus.
Ön meg tudná oldani a keddi matekérettségit? – Tesztelje le!
Kvartilisek? Sodrófa diagram? Csapodi Csaba, az ELTE Természettudományi Karának oktatója korábban az Érintő című matematikai lapban gyűjtötte össze, mire lehet számítani az új követelmények alapján....
Kezdődik az érettségi szezon, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, és már most tesztelheti...
Jövő héten magyarból, matematikából és történelemből érettségiznek a diákok, már új követelmények szerint. Jövő héten élő videókban mutatjuk be az érdekesebb feladatok megoldásait a Telexen.
Idén egy kicsit máshogy érdemes készülni a matekérettségire
2024-től már az új követelmények alapján érettségiznek a diákok: a tananyag csökkent, kevesebb az elmélet, de olyan új témakörök is bekerültek, mint a várható érték, a gyűjtőjáradék vagy a box plot....
Egy jobb (elő)választási rendszer minőségibb politikát is hozhatna
A mostani választási rendszer megosztó politizálásra, háttéralkukra, manipulációkra ösztönöz. De mi lenne, ha egyszerre több jelöltre is szavazhatnánk? Vagy ha sorrendet állíthatnánk a jelöltek...
Kövess minket Facebookon is!