Lehet paprikás csirkét is egymással megosztva enni úgy, mint a humuszt?
2024. augusztus 10. – 09:50
–
Ács Bori
A Dobrumba új, laza műfajt hozott a budapesti vendéglátásba, ami addig nem volt. Hét év után a harmadik, meglepő módon hazai ételeket kínáló helyüket nyitják. A tulajdonosokkal beszélgettünk.
Magyar macaronok kaptak menő francia elismerést
2024. június 18. – 11:46
–
Ács Bori
A Chez Dodo nevű budapesti macaronozó már tíz éve népszerű, most a La Liste francia ranglista legjobb öt cukrászdája közé választották.
Könyékig szaftos boldogság Pest új mexikói tacózójában
A Múzeum körút új mexikói egységét teszteltük: minimalista étlap, erős ízek, húsos és vega verzió, gyors és jó taco a Takoban.
Papírra tálalt, szenes zöldségeket ettem hangos zene mellett, és jó volt
2024. április 17. – 13:36
–
Ács Bori
Üvöltő zene, ropogós koktélok és szenesre sült zöldségek az utóbbi hónapok legfelkapottabb éttermében, a humusz, falafel és tejtermékmentes izraeli konyhában, a Goliban.
Lehet menő gyorsétel a nokedliből?
2024. március 12. – 19:02
–
Ács Bori
Kipróbáltuk a kis kifőzdét, ami a nokedlit emelné menő pesti gyorsétellé szószokkal és választható feltétekkel. Hamburgerezők és pizzázók között végre itt a nokedliző!
Végre egy jó milánói sertésborda egy pesti kocsmában
2024. február 7. – 18:40
–
Ács Bori
Néha csak egyszerű dolgokra vágyunk, egy tisztességes rántott húsos szendvicsre, levesre, salátára. Meg persze rántott húsra tésztával, azaz milánóira, de úgy, hogy az jó legyen. Étteremajánló.
Amiért egy kis thai curryzőhöz hűségesek lettünk
Fűszeres, szószos ételek, levesek, rizs – néha ennyi elég is ahhoz, hogy magához szoktasson egy hely. De mitől van annyiféle ízük és illatuk a thai curryknek?
Van jó csevap Budapesten!
2023. augusztus 14. – 12:54
–
Ács Bori
Csak húsból gyúrt rudacskák lepénykenyérrel, ennyi a csevap, mégis jóval rafináltabb egy sima fasírtnál. Hogyan lehet, hogy valakinek sikerült végre olyat készítenie belőle itthon, ami szarajevói...
Csúcséttermekben főzött, aztán egy bükki falu kocsmájából csinált bisztrót
2023. január 22. – 11:28
–
Ács Bori
Top minőségű töltött káposzták, diós gubák és harcsapaprikások fenn a hegyekben. A mályinkai Iszkor és az alapítók, Pohner Ádám és Kun A. Luca története egészen meseszerű, 2023-ban szinte hihetetlen...
A titkos VIII. kerületi étkezde, ami még a New York Timesba is bekerült
A negyven éve változatlan Öcsi étkezde egyszerű házias ételeket kínál, mégis merőben más, mint bármi Budapesten: alacsony árak, állandó vendégkör, idegenekkel együtt ebédelés adja meg az Öcsi-varázst.