Étterem
Tízezreket rúgtak ki a magyar hotelek és éttermek, sokan elhagyják a pályát
A hivatalos adatokon még nem látszik, de nagyon sok ember veszítette el az állását a vendéglátásban és a turizmusban. Visszavenni csak egy részüket tudják.
Az éttermek nagy részében és egyes irodaházakban sem szűri a vírust a légkondi, sőt keringteti
Az egyszerű split klímákat nem a járványra tervezték, nem szívnak be kültéri levegőt, csak a beltérit keringtetik. Például egy maszk nélküli tüsszentés után is.
Maszkban ülő vendégek félig üres éttermekben, ez az újraindulás vár a vendéglősökre
Az éttermek vagy elbarikádozzák egymástól a vendégeket, vagy félházzal kell kigazdálkodni a költségeiket, legalábbis erre utalnak a járvány szempontjából jóval előttünk járó ázsiai országok példái.
Nem ritka a futárnak felcsapó menedzser a túlélésért küzdő vendéglátóiparban
Drasztikus megszorításokra kényszerülnek az éttermek, az egész iparág szenved. Napok alatt kellett újratervezni a gyakran évek óta bejáratott rutint.
Kezd kiürülni a bulinegyed, a csúcséttermek forgalma zuhan a járvány miatt Budapesten
Márciusban 60-80 százalékos visszaeséssel számol több menő étterem, miközben a csökkenő forgalom ellenére sokkal gyorsabban fogy a szappan és törlőkendő.
Külföldi terjeszkedésre készül a magyar étteremlánc, ahol sosem késik a fizetés
Sokan szeretnek bele egy távoli ország konyhájába, de az ebből kiinduló étteremnyitás ritkán jön be. A Padthai Wokbar a kivételek közé tartozik.
Versenyhátrányuk miatt kapták, költségként élik meg Zsidaiék az egyforintos parkolást a Várban
A Vár új ellenzéki vezetése felszámolná a „luxuséttermeknek” járó kedvezményes parkolást. Partnerére akadt a Vár vendéglátását meghatározó Zsidai Csoportban.
Ne lepődj meg, ha az étteremben minden nap más a pincér és a szakács
Az általános munkaerőhiány miatt nagyon megnőtt a vendéglátóiparban a szabadúszó vállalkozók szerepe.
Vagy egyre többet eszünk étteremben, vagy egyre kevesebbet csalnak a vendéglátósok
Vagy ami a legvalószínűbb, hogy mindkettő. A vendéglátóhelyek forgalma négy év alatt közel duplájára ugrott, a havi átlag már a 100 milliárdot is meghaladja.
Van egy lényeges különbség a magyar és az ingatag német Vapiano éttermek között
Az étel olasz, a márka német, az étterem magyar, a hálózatba tartozás díját pedig egy luxemburgi cégnek kell kifizetni.









