Elődöntő

RSS

Olimpiai elődöntő: Magyarország–Spanyolország 6-8

A női pólósok sorozatban a negyedik olimpiai elődöntőt veszítették el. A spanyolok végig vezettek és irányították a meccset, nem tudtunk mit kezdeni a zárt védekezésükkel. A magyar csapat csak az utolsó negyedben játszott jól, de akkorra már négygólos hátrányban volt.

Egy kínai sprinter került be a legjobb idővel a 100 méteres síkfutás olimpiai döntőjébe

Szu Ping-tien óriási egyéni csúcsot, 9,83-at futott az elődöntőben.

Elbukta az elődöntőt, bronzért küzdhet a férfi kardcsapat

Szilágyi Áronék 30-25-tel kezdték az utolsó kört, de az olaszok nagyon felszívták magukat a végére, és 45-43-ra fordítottak, ezzel ők mentek a döntőbe. 1988 óta nem nyert aranyat a kardcsapat, a sor most sem szakad meg.

Anglia–Dánia 2-1

Anglia hosszabbításban verte az Eb meglepetéscsapatát, Dániát, ezzel története során először döntőzhet az Európa-bajnokságon, ráadásul hazai pályán. A dánok rövid ideig vezettek, utána hősiesen küzdöttek, de végül minden energiájuk elfogyott. Vasárnap jön az olasz-angol döntő.

Chiellini totális kabarét csinált a 11-esek előtti érmefeldobásból, Jordi Alba elvesztette a fonalat

Furcsán született meg a döntés, hogy az olasz vagy a spanyol szurkolók előtt rúgják-e a büntetőket.

Bonuccit berohanó szurkolónak nézték, gyorsan megfékezték az ünneplését

A 108-szoros válogatott, Eb-ezüstérmes olasz védő fennakadt a Wembley biztonsági őrén.

Tizenegyesdráma után folytatódik az olaszok Eb-menetelése, kiejtették a spanyolokat

Az olaszok 4-2-re nyerték a büntetőpárbajt, a spanyolok két legjobbja, Olmo és Morata rontott. 2012 után újra Eb-döntőt játszanak a többet támadó spanyolokat legyőző olaszok. Mancini csapata Angliával vagy Dániával találkozik a döntőben.

Olaszország–Spanyolország 1-1

Olaszország 4-2-re nyerte a büntetőpárbajt, ők az első döntősök az Eb-n. Chiesa góljával az olaszok szerezték meg a vezetést a 60. percben, de 20 perccel később Morata egyenlíteni tudott. A büntetőpárbajban a spanyolok két legjobbja, Dani Olmo és Morata rontott, Jorginho viszont nem ingott meg az olaszoknál. Az angol-dán meccs győztesével találkoznak majd vasárnap.

Évtizedek óta rivalizálnak egymással a spanyolok és az olaszok, mediterrán derbi lesz az Eb elődöntőjén

2008 óta minden Eb-n összekerültek az olaszok és a spanyolok. Az ezredfordulóig az olaszok domináltak, de az elmúlt 20 évben a spanyolok bosszút álltak mindenért.

Djokovic nagy meccsen győzte le Nadalt, aki mindössze harmadszor kapott ki a Garroson

A szerb világelső 0:5-ös kezdés után nyerte meg a több mint 4 órás elődöntőt, amit sokan az egyik legjobb meccsnek tartanak a salakos Grand Slam történetében.