Hollandia-Anglia 1-2

Hollandia-Anglia 1-2
A holland Dumfries mentett a gólvonalon – Fotó: Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Anglia megint az utolsó pillanatokban mentett megy egy meccset, Watkins 90+1. percben szerzett góljával 2-1-re verte a második félidőben jobban játszó Hollandiát a futball-Európa-bajnokság elődöntőjében, és így kiderül, hogy spanyol-angol döntő lesz vasárnap.

Hiába hajtott kétségbeesetten a második félidőben jól játszó Hollandia az utolsó percekben, az angolok megőrizték az előnyt, és a 2-1-es győzelmükkel bejutottak a döntőbe.

Vége a mérkőzésnek
Hollandia Hollandia 1 - 2 Anglia Anglia

Minden labdát a kapu felé próbálnak tenni, hogy valahogy kiegyenlítsenek a ráadás percekben.

Sárga lap
Anglia Kieran Trippier
Anglia Anglia
Csere
Joshua Zirkzee Denzel Dumfries
Brian Brobbey Xavi Simons
Hollandia Hollandia
Csere
Conor Gallagher Kobbie Mainoo
Ezri Konsa Bukayo Saka
Anglia Anglia

A második félidőben alig valamit mutató Anglia a mérkőzés véghajrájában szerzett gólt. Watkins kapott remek labdát a 16-oson belül, és a védője mellől élesen keresztbe tudott lőni. Hollandia-Anglia 1-2.

Fotó: Thilo Schmuelgen / Reuters
Fotó: Thilo Schmuelgen / Reuters
Sárga lap
Hollandia Xavi Simons  (Szabálytalanság)
Hollandia Hollandia
GÓL!
Anglia Ollie Watkins  (Cole Palmer)
Hollandia Hollandia 1 - 2 Anglia Anglia

A második félidő első angol helyzetére a 89. percig kellett várni. Shaw lekészítése után Palmer rontotta el nagyon a lövést.

Gakpót nem először állítják meg szabálytalanul, most már egy lapot is kapott a holland kibillentéséért Saka. Aztán nem sokra rá a holland Van Dijk is összeszedett lapot.

Sárga lap
Hollandia V. van Dijk  (Sportszerűtlenség)
Hollandia Hollandia
Sárga lap
Anglia Bukayo Saka  (Gáncsolás)
Anglia Anglia

Közben ugyan eltiltották Gakpót, de a középen érkező Weghorstot így is megtalálta a labda. Az már más kérdés, hogy a mellett elbotló angol védő miatt sem tudott igazán mit kezdeni vele.

Kane azt remélte, hogy egyre jobb formába kerül az Eb-n, és ezen a meccsen is mutat majd valami nagyot, de ez, leszámítva a 11-esét, nem igazán jött be. Az angol kapitány a második félidőben sok helyzetet kialakító Fodent is levitte az utolsó tíz percre, de az is lehet, hogy ez negyven perc.

Csere
Ollie Watkins Harry Kane
Cole Palmer Phil Foden
Anglia Anglia

De minden bizonnyal már lesen volt előtte.

Kényelmetlenül magasra felpattanó labdát terelt kapu felé Simons, az erőtlen lövés nem is okozott gondot Pickfordnak, de egy újabb jelzés volt az angoloknak.

Az utóbbi tíz percben a hollandok átvették az irányítást, sikerült beszorítaniuk az angolokat, akik mintha idegesebben is játszanának. A bal oldalon Gakpo is újra meg tudta zavarni a védelmet.

Sárga lap
Anglia Jude Bellingham  (Durvaság)
Anglia Anglia

Egy távolról felívelt szabadrúgásra Van Dijk robbant rá a 16-oson belül, és sikerült térddel a kapu felé is küldenie védője mellett. Az angol kapus résen volt, reflexmozdulattal hárított.

Fotó: Leon Kuegeler / Reuters
Fotó: Leon Kuegeler / Reuters

Az első félidőben nem túl sokat mutató Gakpo ment el a bal oldalon, csak a lendületét nem követték le a társak, így a 16-os elé érve lelassult az akció, a hátra felé passzolás után még egy lövésig sem jutottak el.

Hollandia is lassabb, építkezősebb játékra váltott, és az angolok sem olyan célra törőek, mint az első félidőben voltak, őrzik a labdát.

Amikor Koeman a törökök ellen behozta Weghorstot, az fordulópontot jelentett a meccs menetében, az erőteljes támadó az angolokat is próbára teheti, ha megtalálják a beadások.

Csere
Luke Shaw Kieran Trippier
Anglia Anglia
Csere
Wout Weghorst Donyell Malen
Hollandia Hollandia
Elkezdődött a második félidő
Hollandia Hollandia 1 - 1 Anglia Anglia
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!