Az egyik legszerencsétlenebb ágazatunkban látta meg a kiugrási lehetőséget a kormány
április 20. – 10:55
–
Sarkadi Zsolt
Az új versenyképességi stratégiában „hagyományos és sikeres” szektorként azonosították az élelmiszeripart, pedig elég gyatra a helyzete. Emiatt indokolt is lenne a fejlesztése, csak éppen nem...
Ötödére csökkent ételhulladék és gombapörköltet faló gyerekek: nagy siker a svédasztalos menza
április 6. – 11:34
–
Előd Fruzsina
Sándorfalván nézte meg a DW stábja, hogy üzemel a gyakorlatban egy olyan menza, ahol a gyerekek maguknak szedhetnek.
A kakaó lett a nyersanyagpiac bitcoinja – de mi hajtja fel ennyire az árát?
április 4. – 17:16
–
Bukta Gábor
Rettenetes szezonjuk volt a világ kakaótermesztőinek, de ez önmagában még nem lenne elég hozzá, hogy 250 százalékot ugorjon az ára. A piacok logikája miatt mégis ez történt, a drágulást pedig...
A húsipar tragikus éve: amikor jól megy nekünk, magyar húst eszünk, amikor rosszul, akkor németet
március 22. – 07:03
–
Brückner Gergely
Ha már állati fehérjét, akkor húst, kevesebb zsiradékot, minőségibb készítményeket, nem pedig pulykaízű rudacskát kellene fogyasztaniuk a magyaroknak. 2023 azonban pont az ellenkezőjéről szólt a...
Ezért fáj kifizetni már egy pizzaszeletet is – 9 ábra a magyar rekordinflációról
március 22. – 04:55
–
Előd Fruzsina
A KSH friss grafikongyűjteményéből kiderül, hogy nemcsak az élelmiszeripari beszállítók, de a büfések és az otthoni gépeket szerelő szakik is az áremelés bajnokai voltak.
Pénteken már ki kell tenni a zsugorodó termékre figyelmeztető címkéket a boltokban, de a...
február 26. – 21:19
–
Bozsó Ágnes
Sok bolt nem tudta egy hét alatt beszerezni a címkéket a nyomdáktól.
A kasszázás a vásárlás legidegesítőbb része, remélem, hogy nem az automata kasszánál áll meg a...
Lehet-e nyereségesen boltokat üzemeltetni ennyi állami teher mellett ma Magyarországon? Meddig mehet fel a diszkontok piaci részesedése? Lesznek-e vendégmunkások a Sparban? Ki felelős a durva...
Évekig csak égette a pénzt a Kifli.hu, de mostanra bejött a stratégiájuk
január 21. – 07:17
–
Weiler Vilmos
A cég az alapítás után vastagon veszteséges volt, két évben is ötmilliárd forint körüli mínuszt csinált, de most már nyereséges. Hogyan próbálják meg elkerülni a késéseket, és miért jár jutalom vagy...
Másnapos pékárut és rút, de ehető zöldséget akcióz az Aldi
január 18. – 15:01
–
Molnár Zoltán
Kiterjesztették az ország összes üzletére, hogy az előző napról megmaradt kenyér, kifli és zsömle féláron kapható másnap délig, az ütődött zöldség-gyümölcsöt pedig folyamatosan teszik ki a kosárba.
Már meg is jelent a közlönyben, hogy a boltoknak jelezniük kell, ha egy termék kisebb lett, de az...
január 10. – 10:41
–
Presinszky Judit
Február 1-jétől lesz így, de azért van kibúvó is.