Alkoholizmus

RSS

Nem akkor kell aggódni, ha sokat játszik valaki, hanem ha depressziós

Gyakran aggódnak a szülők, amiért a gyerekek sok időt töltenek videójátékokkal. Kutatások azonban azt mutatják, hogy ettől még nem lesznek függők – akkor van baj, ha a szorongás miatt menekülnek a játékba. Az alkoholnál sem feltétlenül a mennyiség a fontos, hanem hogy miért iszik valaki.

Oroszországban néhány éve még nem számított alkoholos italnak a sör

Legalábbis a kólával és más üdítőkkel volt egy kategóriában törvényileg, aztán 2011-ben alaposan megszigorították, hol lehet árusítani az italt. Ezzel azt akarták elérni, hogy kevesebbet igyanak az oroszok, ami be is jött. A szovjet időkben Gorbacsov próbálkozott antialkoholista kampánnyal, de csúnyán felsült vele.

Minden, amit tudni akarsz a szeszről

A Még egy kört mindenkinek felemel, földbe döngöl, szórakoztat, és még Orbán Viktor is szerepel benne. A legjobb nemzetközi film Oscar-díjának nyertese végre a magyar mozikban.

Többet iszunk a járvány alatt, és nem kérünk segítséget, ha baj van

Rengeteg stresszt és feszültséget hozott a tavaly év, ez az alkoholfogyasztási adatokon is meglátszott, sokan az ivással próbálták átvészelni a járvány nehézségeit. Ami még nagyobb baj, hogy kevesebben kértek segítséget függőségük miatt, és többen is estek vissza, mint máskor. Egyáltalán nem biztos, hogy a járvány levonulása után jobb lesz a helyzet.

Elton John a Zoomnak köszönheti, hogy a járvány alatt sem nyúlt alkoholhoz

A zenész Harry herceg podcastjében vallott erről.

Fegyverrel rabolt ötezer forintot egy virágboltból, vádat emeltek a kirúgott jogász ellen

Egy postát is ki akart rabolni, de onnan zsákmány nélkül távozott, majd a kerékpárjával hazahajtott.

Ha az orosz vakcina eredményességéhez tényleg két hónapig nem szabad alkoholt fogyasztani, akkor mi lesz a magyar alkoholistákkal?

A Szabad Európa által megszólaltatott szakértő szerint a Szputnyik V-tel kapcsolatos meghökkentő orosz bejelentések egy fel nem tárt mellékhatásra utalhatnak.

„Ki lehet belőle jönni” – Nagy Zsolt beszélt arról, hogy alkoholista, de lejövőben van

„És akkor már nincs nap, csak másnapok vannak, és a másnapban való vékony idegrendszer, iszonyat sérülékenység” – D. Tóth Kriszta nyáron rögzített műsorában beszélt a színész arról, hogy érdemes segítséget kérni.